Vdsl 2(secmeli GPON) kablosuz modem önerisi

Daha küçük ve daha taşınabilir olacağı için hat kontrollerimi yapmak zaman zaman arızalanan modemim yerine kullanmak için VDSL destekli bir kablolu modem arıyorum.

Burada sorun su ki aliexpress te gerek huawei gerekse başka firmaların vdsl2 ye ait bir modelleri pek revaçta değil hep gpon fiber modemler var genellikle. Vdsl2’yi bitiriyorlar sanırım.

Şimdi iki hattımı test etmek için dsl kapasitesi iyi olan bir vdsl2 destekli sadece kablolu bir modem ihtiyacım var. Hem fiyat performans hem de taşınabilirlik yönünden sadece kablolu istiyorum.

Parametreler

  • Dsl kapasitesi iyi
  • Kablolu
  • Secmeli: Gpon destekli

Modem arıyorum.

Bulduklarım [Güncellenecek]

Burada olay biraz da Türkiye’de bu gpon modemler kullanılabilir mi acaba diye düşünmeden edemiyorum. Su anlık Huawei’nin modemini bulabildim. Bu modemin hat hassasiyeti uygun mu?

Yorum: Sizce bu arayış mantıklı mi. sonuçta daha fibere geçmeme çok yol olduğunu düşünüyorum. 2 hattım var ikiside vdsl2.

Uluslararası alışveriş sitelerinde modem olarak cihazlar bulmanız zor. Her ülke için farklı dsl ayarları, standartları vs geçerli olduğunda oralarda modem olarak cihaz bulunmuyor diye biliyorum.

+GPON kastınız WAN girişli bir modem üzerinden ETHWAN ile internet almak ise modem çok. Siz direkt modem fiber girişli olsun GPON dan kurtulayım derseniz bu sefer VDSL destekli bulamazsınız gibi geliyor. tp-link Archer bazı modellerinde optik fiber giriş gördüm ama xDSL girişi yoktu.

VDSL2+Router alıp WAN üzerinden ayrı bir cihaz olarak GPON takabilir (modem/router+gpon combo), gerektiğinde xDSL portu ile ADSL/VDSL kullanabilirsiniz bu daha geleceğe dönük olur. ETHWAN ile zaten istediğiniz servis sağlayıcısını bağlayabilirsiniz. Ben ASUS cihazımı yazları yazlığıma götürüp VDSL olarak, kışın İstanbul’a getirip Fiber/Kablonet olarak kullanıyorum örneğin.

Ayrıca böyle bir olayda mevcut.

1 Beğeni

Teşekkürler. Bana sadece su an vdsl2 destekli kablolu modem arıyorum. Mevcutta wan dan fiber destekleyen Routera ihtiyacım yok.

evet o durumda var dogru

1 Beğeni

Ben modem alalı bi 2-3 sene oldu da VDSL + Router dediğim hani WAN girişi var diye kutularda falan öyle diyordu. Router destekli olması gerekiyor yoksa WAN dan fiber bağlayamazsınız ben o yüzden beraber yazdım. VDSL2+router olan cihazlardan. Belki şimdilerde değişmiştir ama eskiden sadece modem dedikleri cihazlarda wan girişi olmuyordu. Router almayacaksınız yanlış belirtmişim.

VDSL Modem Router falan diye geçiyor benim cihazım örneğin

1 Beğeni