VDSL 2 hatta ki değerlerin tutarsızlığı

Merhaba. Bugün evime 2. hat çekildi bağlantı aktif oldu fakat iki hat arasındaki değerler arasında alaka yok. (Ben ilk hattımda SNR 0’a sabitlediğimde 95Mbps’e kadar değerler görebiliyorum ve kopma olmadan takılma olmadan aylardır da kullanıyorum. )

İlk hattım ;
Ekran görüntüsü 2024-08-15 151653

İkinci bugün çekilen hattım ;

Arızalı port olma durumu nedir ?

Teşekkür ederim.

Selamlar @SametColakoglu, bu port uzak ve farklı bir santralde olabilir. Sorunlu olabileceğini düşünüyorum. Destek kaydı oluşturursanız santralden ankastre kutusuna kadar inceleme gerçekleştirilir.

Bu hizmet farklı bir sağlayıcıdan hatta altyapı sahibi sağlayıcıdan. Temsilcinin söylediği 81 Mbps sağlıklı olacağı SNR ile oynadığımda üst değerleri alabileceğim fakat stabil olmayacağı yönündeydi. 81 i değil 51 göremedim. Upload hızı 3Mbpslere kadar düşüp tekrar çıkıyor.
Sizlere danışmak istedim port arıza durumu olabilir mi acaba diye?

Anlıyorum. Port arızası ve yukarıda belirttiğim nedenlerden olabilir. Hat değerleriniz ile alakalı durumu @tnetwork @moderators ekipleri yorumlamak isteyebilir.

Saha dolabından eve gelen her hat kendine özeldir ve sorunları da kendine göredir. Farklı ek noktaları farklı temassızlıklar farklı kablolar ile üst üste sarımlar olabileceği için aynı saha dolabından gelen hatların biri 100 mbit alırken biri 50 mbit alabilir. Bu durum DSL’in kendi sorunudur, telefon kabloları internet taşımak için tasarlanmamıştır, DSL ile bizler tasarlanmamış bir iş için bu kabloları kullanıyoruz. Ek noktalarını kontrol etmek dışında sizin yapabileceğiniz pek fazla bir şey yok, şans işi. Benim de komşum 80 alıyor ben 100 alıyorum mesela.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.