Valve ping sorunu

Daha önce türktelekom kullanırken 57 ping aldığım valve sunucusunda şuan 80 ila 90 arası ping alıyorum. Karnede 62 ping diyor. Düşük ping diye geldiğim firmada neden bu durumu yaşıyorum. Üstteki eski firma altta olan TurkNet.


ping

Lokasyon neresi acaba? Bende genel tablo aşağıdaki gibi. Bazen 5-6 ping oynuyor yukarı

Rize’de bulunuyorum hocam.

İlginç hocam ben de Samsun’dayım. Bende genelde yukardaki gibi oluyor.

Anlam veremedim önceki pingim ile alakası yok şuan.

Modem arayüzünde VDSL yapılandırmanız otomatik mi? Ben de Keenetic modem kullanıyorum ve değerlerim üstteki gibi. Tam emin değilim ancak belki benim ayarlarım sizin de işinize yarayabilir.

Buyurun hocam modem arayüzüm.


Değerler oldukça sağlıklı görünüyor. VDSL sekmesi altındaki ek hat ayarları kısmına basıp göndermiş olduğum şekilde ayarlamaları yapın. SNR Margin değerini Varsayılan 8db olarak tutun. Modemi yeniden başlatın.

Hocam 10 olarak ayarlı zaten. Neden böyle yapıyor bilmiyorum

O zaman diğer ayarları uygulayın hocam 10’da olsa farketmeyecek zaten 10Db’de maks hızı alıyorsunuz.

Yine değişmedi hocam. @EFG @Selcukssn @ModeratriX Hocalarım rize üzerinden daha öncesinde tt ile 51 ile 57 ping arası oynadığım valve viyana sunucusunda TurkNet geçişim sonrası bu değerleri almaya başladım. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

1 Beğeni

Merhaba, bu konu için bize hızlıca performans kategorili bir destek kaydı oluşturun. Arkadaşlarım hizmetinizi ve altyapınızı kontrol etsinler. Kaydınızın içerisine yaptığınız tracert testlerinizin ekran görüntüsünü ekleyin. Size geri dönüş yapacağız.

2 Beğeni

Hocam gerekli belgelerle kaydımı oluşturdum.
Destek numarası: 42116074
@EFG

Hocam network ekibine çözemedi. Kablo ile bağlanıyorum. Hat değerlerimizi yerinde. Serverlarda problem yok. Karne de 62 yazıyor ping için. Ben 90 alıyorum. Bana gelen destek mesajı ise daha komik. @EFG @ModeratriX

Merhaba Ahmet Bey,

Network birimimdeki arkadaşlarım ;

İstanbul dışında POP’umuz olmadığı için internete çıkarken önce İstanbul’a gelip sonra geri dönüyor bu yüzden ping’inin 30-40ms fazla çıkması normal yapabileceğimiz bir müdahale bulunmuyor dönüşünü sağladır. Bu durumda yaşadığınız kötü deneyim için üzgünüm.

İyi günler dilerim.

2 Beğeni

600 binden fazla abonesi olan bir firma pop noktası kurmaktan aciz. Umarım bu düşünce yapısından çıkmayı başarırlar. Doğuda yaşayanlar insan değil galiba

1 Beğeni