Üst kattaki evden internet çekmek

Boşta port bulunmadığından dolayı evime internet bağlatamıyorum. 2 yıla kadar bekleyebilirsiniz diyorlar ve öğrenciyim internete ihtiyacım var acil şekilde. Üst kattaki komşumuzdan internet çekmek istiyorum. Bu yasalara karşı mıdır? Herhangi bir cezası var mıdır?

TurkTelekoma göre başka yerden kablo aracılığıyla internet çekmek suç imiş. 4 sene önce en azından böyle idi. Yalnız komşun buna razı ise sorun olmaz. Kalkıp da bunun suç olduğunu bilen birisi de yoktur. Kim nereden bilecek ayrıca… Kaliteli bir cat6 ile kablo çekerseniz daha iyi olur.

1 Beğeni

Ben de öyle düşünüyorum ama emin olamadım ve araştırdığımda ceza olduğunu yaxanlsr var ama hep eski yazılardı. Zaten yasak olsa da mecburum internetsiz olmuyor. Teşekkür ederim.

1 Beğeni

üst katınızda komşu internet kullanıyor.
onun modemine cat kablosu bağlayıp. kendi odana çekeceksin.
anladığım kadarıyla.

aynen.

Ne demek sorun yok. Yalnız kaliteli bir cat6 kablo al nexans, recber gibi 2 uçu da çakılı olacak. Birisi onun modeminde bulunan portlara diğeride senin bilgisayarının ethernet girişine gelecek şekilde. 2 metre falan uzun bıraktır ama rahat kullanım için.

1 Beğeni

Ben modeme bağlayıp evde wifi olarak da kullanmak istiyorum o yüzden modeme bağlayacağım.

Evet öyle yapacağım cezası varsa da önceden bir uyarırlar herhalde…

1 Beğeni

Bildiğim kadarı ile modeme bağlayıp kullanamazsınız… Router almanız gerekiyor.

ben yapmıştım. turkcell kullanıyorduk. komşumla ortak kullandık. ne ben söyledim ne o. parayı yarı yarıya yapıyorduk :smiley: eski zamanlar ah ah. parayı ödemeyip komşunun internetini kesenler neler vardı.

pc ye kabloyla bağlaya bilirsin. ama wifi olarak kullanamazsın. onun için adabtörler ve routerlar var

Modemi router olarak kullanmak için ayarlar görünüyor internette. Bunlarla yapamaz mıyım?

İnternette bazı videolar var bunu yapan. Olmaz mı onlara bakarak yapsam?

1 Beğeni

marka modelini söyler misin.

Tplink td-w9970 Modelli turk telekom modemim var evde onu bağlamak istiyorum.

evet olabilir. videoları izleyerek yapabilirsin.

Evde router olarak kullanabilecegin bir modem varsa yada direkt router varsa kullanabilirsin ama modemi bridge yapman gerekli modemin marka modeline göre internette nasıl yapılacağını bulabilirsin ayrıca ceza konusu hakkında bir bilgim yok cezası varsa da çok saçma alan razı veren razı.

Teşekkür ederim yardımlarınız için.

1 Beğeni