USB Ethernet Pc Ethernetten Yüksek Hız Veriyor Testte

Monster Tulpar 11. Nesil i7 li sistem kullanıyorum ve 2.5 gigabit ethernet var cihazda . Bugun fark ettim çok ilginç speedtest te makinanın üzerindeki ethernet 750 mbit leri ortalama veriyorken Ugreen in usb çoklayıcısının üstündeki 1 gigabit ethernetten bağlayınca sistemi 820-850 mbit arası hız veriyor. Normal şartlarda sistem üzerindeki ethernetin hızlı olması lazım ama bilemedim. Tüm driverlar güncel onuda kontrol ettim. Neden olabilir acaba.

Aynı kablo mu? Ethernet daha hızlı vermesi gerekiyor.

aynı kablo aynen. Ki Makinanın üstündeki 2.5 gigabit realtek gaming family . usb den baglı 1 gigabit ethernet ama ondan hızlı :slight_smile: Realtekte son güncel driverlerıda kurdum ama bilemedim nasıl boyle bir şey oluyor.

Ağda başka cihazlar varsa dosya aktarımında 2 yolunda deneyin. Sonucu bende merak ettim. Ağ cihazlarınız inşaallah 2.5gbit destekliyordur. 1 gbitte farklı çıkacak mı?

Ekleme wifi 6 çift kanal desteği varsa kablosuz da denenebilir.

2.5 gigabit destekli switch veya ağda cihaz yok malesef
tek yaptığım pc den çıkarıp aynı kabloyu usb ethernete girmek. USB ethernet daha hızlı test sonucu veriyor 2.5 gigabit ethernetten :slight_smile: Wifi da problem yok zaten internete çıkıştada problem yok pc nin üzerindeki realtek te bir sıkıntı var
Kızımın masaüstünde 1 gigabit ethernet var asus anakartın üzerinde onda test yaptım hatta oda usb ethernet ile aynı hızları veriyor. onun üzerine laptop düsük hız verince usb yi deneyince problemi fark ettim zaten :slight_smile:

İlginç bir durum cidden. Ben ara ara gigafiber için 2.5Gb ethernet kartı alsam mı diye düşünürken ilgi çekici oldu. Ama mutlaka bir anormallik var. Dns ataması falan yaptıysanız onları kontrol edin. Taktığınız harici ile dahili kartları aynı Dns ve ip adresleri ile test edin isterseniz. Bir ihtimal ondan kaynaklı olabilir. Hani yonga kalitesi diyeceğim ama o kadar da fark etmez. İkisi de Gigabit olsa tamam ama biri 2.5 ve o daha düşük diyince cidden garip oldu.

dar boğaz yapıp anlık dalgalanma ölçümü etkiler…