Upload sıkıntısı

ARKADAŞLAR FOTOĞRAFTA Kİ GİBİ BİR SORUN YAŞIYORUM BUNDAN İKİ HAFTA ÖNCE UPLOAD DOWLOAND SIKINTISI YAŞIYORDUM KENDİ UĞRAŞLARIM SONUCU VEYAHUT BİR AKSAKLIK VARDI DÜZELDİ ANCAK SON 2.3 GÜNDÜR UPLOAD HIZIM FOTOĞRAFTA Kİ GİBİDİR DESTEK KAYDI BIRAKIYORUM 1000-1000 OLARAK GELİYOR VESAİRE GİBİ ŞEYLER YAZIYORLAR KABLOLARINI KONTROL EDİN VESAİRE ANCAK KENDİLERİNİN GÖNDERDİĞİ KABLOLARI TAKTIM SORUN AYNI BİZZAT GİDİP YENİ CAT 6 KABLO ALDIM SORUN YİNE AYNI CAT 7 VE CAT 6 KABLO KULLANIYORUM ZATEN SORUNUN GPON VEYAHUT MODEMDEN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

download

Merhaba, modeminizi bilgisayarınıza bağlayıp hız testi yapmayı dener misiniz?

merhaba kablolu test sonucudur bu zaten

Bana özelden müşteri numaranızı iletir misiniz?

1 Beğeni

Özelden bana ilettiğiniz müşteri numaranızı arka planda ilgili birime aktardım.

teşekkür ederim sorun nedir peki sizce?

Bir de kablosuz olarak test eder misiniz? Modem port çıkışı kaynaklı bir sorunda olabilir.

yaptım ancak yeni nesil bir cihazım olmadı için sonuçlarım şu şekilde dowloand 261 upload 318 ek olarak şöyle bir şey var fotoğrafta ki upload bazen 200 oluyor ama 200 civarını geçmedi henüz son 2 gündür bu sıkıntıyı yaşıyorum onun dışında simetrik hız alıyordum

Bu sonuçlar kablosuz üzerinden alınabiliyorsa modem çıkışı kaynaklı bir problem olabilir dilerseniz modem üreticinizin teknik servisi ile iletişime geçip durumu belirtebilirsiniz.

modem kaynaklı bir sonuç Dowloandtı da etkilemez miydi peki

Genede bir görüşmekte fayda var bence.

nasıl olacak bu peki üstad yani gönderin kontrol ederim derlerse muhtemelen 5-10 gün internetsiz kalacağım

Hocam mevcut pcnin ethernet driverını bir güncellemeyi derin derim.

hocam driverler de bir sıkıntı olmuş olsaydı dowloand hızım da yüksek çıkmazdı diye tahmin ediyorum ek olaraktan güncel driverlar

2 Beğeni

Driver problemi olarak benzer bir şey yaşamıştım. Ağ ayarlarından şuna basmayı deneyin.

Windows kendisi size driver tekrar kursun. Düzelmezse driver anakart veya ethernet kartınızın sitesinden güncel bir şekilde kendiniz kurun. Tekrar olursa ethernet portundan kaynaklanıyor olabilir.

Akşam eve gittiğim zaman deneyeceğim üstad nasıl bir sorun yaşamıştınız? Bu şekilde bir sorun muydu?

Bir de Windows un güncelleme ayarlarına bakın orada upload ve download hızını etkileyecek limit ayarları da var. Bulut disk uygulaması varsa ona da bakın. Sürücü güncelleme işlemi için iobit driver booster kullanabilirsiniz.

Düşük download ve gecikme vardı. Reset basınca zaten pc sonraki restarttan sonra tüm network driverları tekrar kuruyor o zaman düzelmişti…

Acil durumlar için bilgisayarınızda eski/yeni network driverı bulundurun. Eğer karasız kalırsanız önce bırakın Windows kursun driverı olmazsa kendiniz kurarsınız. (Ethernet/wifi kapatıp aygıt yöneticisinden silip kurun, üstüne kurmayın)
Bunu söylememin sebep, touchpad yüzünden 6 ay boyunca mavi ekran problemi çektim. Üretici sitesinden düzgün güncel driver bulamadım bende sinirlendim sildim. Windows üretici driverını kendisi kurunca düzeldi ve zaten taskbarda sembolu falan var düzgün çalışıyor yani.

@ModeratriX driver booster demiş ama o tip programlara pek güvenmiyorum şahsen freeware gibi acayip işler çeviriyorlar. Sizin yerinize daha fazla program kuracak programlar pek güvenilir değil.
Windows sandbox veya Sandboxie içinde çalıştırdığınızda hep "bir problem bulundu, 256 registry bozuk, bios güncelleyin" saçmalığına sarıyorlar. Genelde güncellenen 3-4 driver vardır zaten (gpu, igpu, bluetooth vs) gerisini her ay güncellemenize gerek bile yoktur. Ciddi patchleri Windows update ile alabilirsiniz.

Hatta ben bir not düşeyim, yeni oyun kurmadıysanız veya ekran kartı firmanız size örneğin “Tarkov için performans arttırıldı” demediği müddetçe ekran kartı yazılımını bile güncellemenize gerek yoktur. Day-0 (oyun o gün çıkmıştır, sürücü gerektirir) için güncellersiniz ama ben GTA V veya League of Legends oynayacağım derseniz size bu ay çıkan Nvidia driverı fayda sağlamaz, daha fazlar zarar sağlar. Aktif olarak bu tip sorunları takip ediyorum çünkü benim eski bir bilgisayarım daha var, reddit olsun nvidia forumları olsun bu konuda az çok bilgim var.

1 Beğeni

Bir araştırın iobit i derim. Tüm uygulamalarının pro versiyonlarını kullanıyorum işimi çok fazla kolaylaştırıyor. Yine de siz bilirsiniz tabi :person_shrugging:

hocam bahsettiğiniz şeyleri yaptım ancak yine sorunum çözülmedi dowloand sıkıntısız ama upload sıkıntıı