Daha önceden TürkTelekom da iken download hızım TurkNet kadar yüksek değildi fakat upload hızım 22-30 Mgb arası değişiyordu ve online oyun oynarken her hangi bir MS-Ping sorunu yaşamıyordum; Fakat TurkNet’ e geçtiğimden bu yana bu olay tam tersi yaşanmaya başladı. Download hızım çok yüksek fakat upload hızım çok düşük 8 Mgb’ in üstüne çıkmıyor ve online oyun oynarken devamlı MS-Ping sorunu yaşıyorum. Bu konu hakkında Upload Hızımın arttırılması yada gerekli işlemlerin yapılması için yetkililerden yardım talep ediyorum…
hocam zaten upload maksimum 8 mbps oluyor. hat değerlerinizi atarsanız kontrol edebiliriz.
Upload Max 8 mbs mi oluyor TurkNet’ de mi böyle ? TürkTelekom da 23-24 Mbs leri goruyordum be
download olmasın o? yapa da mısınız?
@KingThranduil Kardeşim İlk defa internet kullanmıyoruz ilk defa da online oyun oynamıyoruz. Oyun oynarken zaten download ve ya film izleme gibi şeyler yapmam.
Merhaba, modeminizi bilgisayarınıza kablolu olarak bağlayıp hız testi yapar mısınız?
@Darkcrak Gerek varmı be kardeşim ? Bu testleri daha önce defalarca kez yaptırdılar bana bir dünya test istediler ama bir türlü çözüm bulunamadı kablolu bağlantıda da alacağım hız çok farketmeyecek yani.
Merhaba bir yanlışınız olmalı şuana kadar Telekom un 10 mbps üstü upload verdiğini görmedim telekomda iken yaptığınız hız testi ekran görüntüsü varmı?
Şu anda güncel olarak VAE altyapısı üzerinden maksimum 8 Upload verilmektedir bu maksimum verilebilecek hız değerleri ortak altyapı üzerinden TurkNet değil Türk Telekom tarafından belirlemektedir. GİGAFİBER ve YAPA üzerinde hız değerleri TurkNet tarafından belirlenip alabileceğiniz maksimum hızlar verilmektedir.
@Baran ve diğer arkadaşların dediği gibi upload da herhangi bir problem yok… Telekom da upload i hangi tarife üzerinden 8mbps üzeri alıyordunuz?
ama ilk defa internet kullanıyo gibi davranıyorsunuz? zaten maksimum hızı alıyorsunuz 8 mpbs? downloadınız da sıkıntı var telefonla test yapıyorsanız ondandır büyük ihtimal… 8 üstü alamazsınız telekom altyapısı üzerinden
Telefonla test yapmıyorum @Escanor Bilgisayarla Test yapıyorum.
Upload da sorun mu yok peki download da mı sıkıntı yok yaklaşık 1 aydır download hızım düşük.
Bakayım bulmaya çalışayım silinmedi ise paylaşacağım bulabilirsem.
Download tarafında da hattınız şu değerlere göre sınırda. Altyapı sorgu sonucunda çıkan değerler neydi? İlk bağlantı da aldığınız hat değeri ile şimdi ki hat değerleri arasında ne kadar fark oluştu? Eğer çok aşırı bir kayıp yoksa bu bağlı olduğunuz santrale/dolaba yeni abonelerin eklenmesi sonucu oluşmuş olabilir. 100 mbps 90 mbps değerlerinden buraya geldi ise destek kaydı açıp modem buluşması gereken hızda buluşmuyor şeklinde yazabilirsiniz.
dediğim gibi uploadın da sıkıntı yok download sıkıntılı… kablolarını bi kontrol et veya ettir kırık zedelenme vs olabilir
Yaklaşık 1.5 Ay Öncesine Kadar Aldığım Değerler Wifi de 47-48 ile 54-55 arası Kablolu Bağlantıda 60-66-67 arası Download ları görüyordum. Şu anda bu değerleri yaklaşık 1.5 aydır falan göremiyorum.
Şu an modeminize yaklaşık 70 mbps ulaşıyor görünüyor. Burada ki sorgu sonucu çeşitli nedenlere bağlı olarak değişebilir. Modeme gelen kabloda ek varsa tekrar kontrol edin. Spliter kullanıyor iseniz onu söküp modemi direkt olarak bağlayıp deneyin.