Upload parazit & ping sorunu

Arkadaşlar merhaba almam gereken max hızı alıyorum tam Kapasite fakat upload üzerinden kayıplar oluyor ping seviyeside aşırı fazla ne yapmam gerekiyor bilgisi olan paylaşabilir mi

Uyduruk modemlerde olur öyle şeyler, QOS ayarları güzel olan modem lazım.

Tenda v12 ac1200 modem kullanıyorum
Kurulumda modem aldım onu takınca 43 veriyor teknik bilgilerde
Bu modemi taktığımda 49/14 veriyor

Bakın ben Keenetic kullanıyorum, Upload pingim 5ms :smiley: boşta pingim de 5 ms .
Download pingimin 8 çıkmasının sebebi de gigabit ethernetim yok, eğer gigabit ethernet ile bağlansaydım o da 5 çıkardı. DSL modemde bitiyor iş.
Ekran görüntüsü 2024-06-22 134044

Ahahaha keenetic alıyorum şuan o zaman 2adet gigabit modem 1 adet router var
Bide onu denicem

aldığın zaman etiketle beni sana ince ayarları anlatırım

Şuan siparişi verdim umarım doğru sipaşir verdim

1 Beğeni

evet doğru

Almış olduğum iyimi sence daha üst almalıyım

attığınız ürün zaten oldukça üst cihaz, hem Fiberde 1000 MBit hem de DSL’de çok iyi, WIFI olarak da en güncel WIFI AX var oldukça iyi.

Cihazı aldım ama sorun var şuan
Eski cihazda TurkNet teknik bilgilerde
48/14 veriyordu

Şimdiki modemde 41/14 veriyor

Eskiyi takınca yükseliyor yine
Yardımcı olabilir misin

Yani şuan cihaz mükemmel ama modem kaynaklı hızım düştü

Şu işlemi deneyebilir misiniz ? Keenetic VDSL modemlerde SNR arttırıcı komut | Techolay Sosyal

1 Beğeni

Bu pingler normal değil.Kullandıkça crc hatası birikiyor olabilir.Modemi yeniden başlatınca hiç veri kullanmadan bile arayüzde bu hızı mı gösteriyor ve kullandıkça sonradan düşüyor mu?

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.

Sorun çözüldü snr ayarlarını 5 yaptım ve 49/14 oldu tüm olayı şimdi anladım

Attığın link üzerinden degil sadece youtube üzerinden keenetic snr ayarlı yazdım videoyu izledim ama fikri sen verdin çook teşekkür ederim :heartpulse:

2 Beğeni