Upload hızının çok düşük olması, hat değerlerim

Merhabalar yaklaşık 2-3 aydır sorunsuz kullandığım internetim bir anda yavaşladı. Son 3 gündür upload hızın 0-1 arasında gidip geliyor ve genellikle 0.00 olarak çıkıyor. TurkNet desteğe yazdım ve değerleriniz normal gözüküyor diyor fakat öyle bir şey yok. Hız testi vs. gibi sonuçları atınca upload hızımın düşük olduğuna sonunda kanaat getirdiler ve ekiplere ilettik dediler. 3 gündür ne interneti doğru düzgün kullanabiliyorum ne de işimi halledebiliyorum. Download hızım yaklaşık 60-70 arası görürken ve upload hızımın da 16-18 arasında gidip gelirken bir anda download hızımın çok değişmeyip sadece upload hızımın 0 lara kadar düşmesi çok saçma geldi. Modeme full reset attığım oldu, snr değerleriyle oynadığım oldu fakat hiçbir faydasını göremedim. Kafasına göre internetimin upload hızı bazen 3-4 arasına gidiyor fakat 1-2 saat sonra tekrar 0 a düşüyor. Modem hat değerlerim ve hız testi şu şekilde:


Hat değerlerime baktığımda sinyal gücü seviyesinde upload kısmında pozitif olması gereken rakam nedense negatif. Bunun sebebini bilen var mı? Sorun tam olarak nerede ve ne yapmam gerekiyor?

port arızal olabilir.

Selamlar @onurtest, bölgenizde genel bir arıza ya da çalışma olduğunu düşünüyorum. Yerel sağlayıcı ekiplerine iş emri iletildi. Ankastreden santrale kadar inceleme gerçekleştirilecek.

Merhaba, DSL ayarlarından UPBO kapatıp tekrar kontrol eder misin?

Denedim hocam fakat bir yararı olmadı. Upload hızım hala yerlerde.

Türk Telekom ekibi gelip bize download hızınızdan kaynaklı, düşürmeniz lazım. Altyapınız kaldırmıyor falan dedi. Hiç güvenilir gelmedi fakat ona rağmen yine de şansımı deneyeyim dedim. Download hızımı 50 ye çektim ve ona rağmen hiçbir düzelme yok.

Merhaba, Türk Telekom ekibi 1 saat önce evimize geldi ve bize söylenen şuydu: Hızınız 100 mbps olarak tanımlanmış, alt yapınız bunu kaldıramaz, hızınızı 50 ye çekin, düzelir gibisinden. Hiç herhangi bir şeye bakmadan direkt olayı download hızına bağladı. Halbuki bizim modemin hat değerlerine baktığımda 70-75 download hızı aldığım oluyordu ve herhangi bir kopma vs. yaşamıyordum. Snr değerlerini ayarlayarak interneti sıkıntısız kullanıyordum. Yine de Türk Telekomun dediğini yapayım dedim ve TurkNet desteğe yazdım. 50 mbps e düşürdüler hızımı ve ona rağmen hiçbir düzelme yok. Sorunum hala aynı. Upload 0 gözüküyor, download hızımda herhangi bir sıkıntı yok. Türk Telekom ekibine galiba derdimi anlatamadım ve tekrar bakmaları gerekecek.

Vdsl snr margin 4 db yaziyor ya onu 8 db yap Sra ayarini aç uygula de tekrar dene

Hocam o başka birisinin ayarlarıydı. O ara TurkNet ile konuşurken 8 snr deydi ve sorun devam ediyordu. Teşekkürler cevaplar için. Bu sorun düzelmez ekip gelene kadar diye düşünmüştüm fakat birkaç saat uyuduktan ve bilgisayar başına geçtikten sonra birden internetimin düzeldiğini gördüm. Şu an 15 upload hızına kadar alabiliyoruz, herhangi bir sorun yok. Sorunun daha önce neyden kaynaklandığını da bilmiyorum. En son TurkNet desteğiyle konuşurken hattınızı güncelliyorum tarzında bir muhabbet döndü ve belli bir saatin ardından düzelmiş. 75 download 15 upload alıyorum şu an, teşekkürler cevaplar için herkese tekrardan.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.