Upload hızımda düşüş var nasıl düzeltebilirim?

Arkadaşlar normalde benim uploadım uzun süredir 7-8 civarı gibi bir şey çıkıyordu ama son birkaç gündür uploadım 2 değerinde çıkıyor test yaptığımda ve ben yayın açıyorum acaba bu 2 ye düşmesini nasıl çözebilirim yardım ederseniz çok memnun kalırım çünkü neredeyse yayın bile açamıyorum internette ödenmemiş fatura yok evde bağlanan yok anlamadım sorunu yani.

1 Beğeni

Arkadaşın belirttiği gibi değerlerinizi paylaşırsanız yardımcı olunabilir. Bazen sistemde oluşan bir sorun, bazen de santralde meydana gelen bir arıza böyle problemlere yol açabiliyor. Ben ikisini de yaşamıştım. İlk madde için destek kaydı oluşturup sorununuzu belirtip, hattınıza hız güncellemesi istediğinizi iletince sorun ortadan kalkıyor genelde. Ama bazen tekrarlayabiliyor. İkinci problem de; Eğer altyapı sağlayıcınız Türk Telekom ise santraldeki arızayı gidermeleri gerekiyor. Upload hızları 4 mbps ile sınırlıyken uzun zaman 2 olarak kullanmak zorunda kalmıştım. Tt gerekli çalışmaları yapıp sorunu çözmüştü. Bunların hiçbiri de olmayabilir tabi ki.

Kusura bakmayın geç gördüğüm için ben tam olarak vdsl ne bilmiyorum nasıl hat değerlerime ulaşabilirim onuda bilmiyorum türk telekom fiber internet kullanıyorum.

1 Beğeni

Twitterdan Türk Telekoma mesaj attım ve geri bildirimlerinizi ilettik ilgili birimlere diye mesaj aldım ama ne zaman arama gelir veya düzeltme gelir bilmiyorum gelirsede kısa süreli olursa bu her olduğunda ulaşmam gerekicek sanırım.

Şimdi baktım telefonda test yaptım orada uploadım 6 çıkıyor bilgisayarda 2 çıkıyor bunu nasıl düzeltebiliriz biliyor musun yeni kablo mu almam lazım.

Şimdi baktım telefonda test yaptım orada uploadım 6 çıkıyor bilgisayarda 2 çıkıyor bunu nasıl düzeltebiliriz biliyor musun yeni kablo mu almam lazım.

Bilgisayara kabloyla mı bağlısınız wifi mı? Kabloluysa kabloda bir sorun olabilir, boş bir port varsa modemde pc kablonuzu oraya bağlayarak deneyin bir de. Sorun devam ediyorsa kabloyla da ilgili olabilir. Varsa başla bir kabloyla deneyin. Yakın zamanda pc veya modeminize bir güncelleme geldiyse o bir sorun yaratmış olabilir. Virüs bile olabilir bir şey söylemek zor. Windows görev yöneticisini açarak ethernet kısmından kontrol edin bir upload söz konusu mu arka planda. Bilgisayarınızda hız testini windows mağazasından speedtest uygulamasını indirerek yapabilir misiniz? Bir de modem arayüzünden dsl bilgilerinizi paylaşın lütfen. Daha iyi bilen arkadaşlar konuya denk gelince daha rahat çözüm üretilebilir.

Bilgisayara kabloyla bağlanıyorum sarı bir kablo ile başka bir kablom yok maalesef nasıl bir kablo almam lazım bunun yerine onun hakkında hiçbir fikrim yok onun dışında modem güncel aygıt yöneticisinden baktım virüs yok çünkü bilgisayar yeni formatlı daha 1 hafta oldu en son olarakta dsl bilgilerine giremiyorum sahip olduğum ip tp link ama admin ve şifre yerine admin ve ttnet yazmama rağmen girilmiyor hatalı diyor.

Dsk bilgisi tam olarak hangi sekmede yazıyor bulamadım hepsine girdimde dsl bilgileri diye yazan bir yer göremedim
d8e8440afbd8d6e561d9dad0e7f3bba7

CAT 6 Kablo alsam sorun çözülürmü?

Çözülür demek doğru olmaz, çünkü sorun nedir bilemiyoruz. Modemle de ilgili olabilir başka bir şey de. Sanırım Türk Telekom kullanıyorsunuz. Müşteri hizmetlerini arayıp problemi anlatırsanız yardımcı olurlar. Uzaktan çözülemeyecek bir şeyse ekip yönlendirirler. Başka bir bilgisayar laptop falan varsa aynı kabloyla ona bağlayıp test yapın. Sonuç aynıysa ya kablo ya modem ya da altyapıda bir sorun var demektir. Yol her türlü Telekom’a çıkıyor gibi.

1 Beğeni

İlk olarak bilgisayarınızdan bir hız testi sonucu paylaşabilir misiniz? Kablonuzda sorun var ise, download yönünde de 2mbit gibi hızları alıyor olmalısınız. Diğer yandan kablonuz CAT5 olsa dahi 100/100mbit hızı desteklediği için yine sorunu kabloda aramamanız gerektiğini düşünürdüm.

Modeminizi resetleyip yeniden kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. TT tarafından size sağlanan kullanıcı adı ve şifreyi bilmiyorsanız, resetlemeden önce bu bilgileri edinmeniz gerekir.

1 Beğeni

Downloadım sabit 4 geliyor onda herhangi bir değişme olmuyor aygıt yöneticisinden internetin driverlarına baktım zaten günceldi ama yeniden kurulum nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Türk telekomla zaten 2 kere konuştum ikisindede adresime baktılar ve adresinizde herhangi bir sorun gözükmüyor bu yüzden yapabileceğimiz bir şey yok dediler sorun gözükmediği için ekip gönderemiyoruz dediler daha çok geçiştiriyorlar gibi geldi ama emin değilim.

Selamlar, 15 dakika ara ile 3 adet kablolu hız testi gerçekleştirip buradan sonuçlarını iletir misiniz?

Her türlü 2 upload çıkıyor gittim yeni cat6 kablo aldım ona rağmen sonuç 2 çıktı ama telefonda 6.5 çıkıyor

Farklı bir cihazda yüksek çıkması, cihazınızın ya da modem ayarlarınızın problemi olabileceğine işaret edebilir. Bilgisayarınızın driverlarını güncellemeyi dener misiniz?

Bilgisayar driverları güncelli hatta az önce internetin 2022 sürümünü yükledim
Realtek PCIe FE / GBE / 2.5G / Gaming Ethernet Family Controller Software - REALTEK
Ona rağmen sonuç hala bilgisayarda 2 telefonda 6.5 çıkıyor

Kablonuzda zaten sorun olmayabileceğini daha önce belirtmiştim, en azından yenileyerek emin oldunuz. Konuda mesaj akışı yavaş ilerliyor, sorunun daha hızlı çözülmesi adına profil bilgilerimde discord id’im yer alıyor. Dilerseniz bana pm ile ulaşın, birlikte kontrol edip çözümü hızlandıralım.

@pelinlia ile discord üzerinden iletişime geçtik, hız testleri ve modem tarafında birkaç kontrol sağladık. Kablo cat6, modeme gigabit bağlı. Download hızı 33-34mbit civarında, upload hızı 3mbitleri zorluyor. Meğerse internet paketi TT yalın 35mbit imiş :slight_smile:

TT sitesinde 35mbit paketi ile ilgili upload hızını belirten bir açıklama bulamadım. Fakat eski bir kaynakta; 24/2 - 35/3 - 50/4 - 100/8 paketleri’nin olduğuna denk geldim.

35mbit paket için upload hızı nedir, bilgisi olan var mı acaba? @alperenatici