Upload CRC hatası

Down CRC hatam 0 fakat uploadda 1 günde neredeyse 7000 crc hatası oluştu. Değerlerim: https://i.imgur.com/tBSXXAY.png

Teknofix gelen arkadaş diğer odadaki telefon girişinden odaya kadar bir kablo çekti hatta baya da uzun kalmış kablo. Modeme gelen kablo yeni yani. Normal mi yoksa bir sıkıntı mevcut mu?

Sıkıntı olmaz. 15.1 dB snrniz var. Zayıflama fazla geldi bir tık onun dışında bir problem görünmüyor. Kesinti yapmadığı sürece sorun olmaz. Kesinti olursa tekrar buraya yazın.

1 Beğeni

Hat değerleriniz gayet iyi görünüyor fakat CRC sorunu modemden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Modeminizi kapatıp 10-15 saniye sonra tekrardan açtıktan sonra tekrardan DSL ekranının ekran görüntüsünü bizimle buradan paylaşır mısınız?

Dediğinizi yaptım down -11 up 1.5 şu an değişmemiş upload.

1 Beğeni

Yani kesinti olmadı daha down 90-95 arası upload 8 alabiliyorum. Modemden kaynaklı olabilir mi acaba? 2018 de alınmış DSL-224 modem mevcut.

Farklı bir modem ile DSL değerlerinizi kontrol ettiniz mi?

Başka dsl destekli bir modem yok elimde maalesef.

Modeminizde firmware güncellemesi yaptınız mı?

Şu an 3.0.7 sürümü yüklü

Modeminizin markasını öğrenebilir miyim?

DLink DSL-224 modem mevcut

Bende o ulaşılabilir hız ve mevcut hızda öyle yüksek snrye rağmen böyle hat zayıflaması nasıl olur dedim. Hocam kesinlikle modern bir Asus veya Keenetic ile test yap. Sorunlarını çözebilir.

TurkNet’in web sitesi üzerinden hız testi yapıp ekran görüntüsü atar mısınız?

Hız testinde bir sorunum yok şu an için 90-95 down 6-8 up alıyorum sadece bir günde down kısmında crc olmazken 7000 upstream hatası garip geldi bana.

Bir haftaya keenetic extra alma düşüncem var, acaba diğer odadaki telefon girişinden çektikleri kablodan mı kaynaklı diye düşündüm hatalar. Klasik ince telefon kablosu.

Daha önceden bu sorun var mıydı? Kabloyu çektikten sonra mı böyle bir sorun oldu?

Bu arada size pek fazla bir sorun yaşatacağını düşünmüyorum günlük kullanımlarınızda CRC değerinin fakat upload’ı çok sıklıkla kullanıyorsanız sıkıntılar yaratabilir ama normal olarak bir sıkıntı yaşamazsınız.

Eğer yeni bir modem almayı düşünüyorsanız Keenetic modem ile de bir test yapmanızı önerebilirim çünkü sorunun ben modemden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.

Ekleme: Eğer kablo çektikten sonra bu sorun oluştuysa kabloda sorun olabilir tabii kısa kablo ile test ettikten sonra bunu anlayabiliriz.

Modemi direk satın almayın arkadaşlarınızın modemleriyle test yapın sonra alın. Kabloda etkilemiş olabilir ama düşük bir ihtimal yinede test yaparak kablodan mı değil mi şüphesini elersiniz.

Hat yeni kuruldu daha önceden başka bir altyapı kullanılıyordu. Yani hem crc hataları fazla hem de çıkış güçleri çok düşük geldi bana da acaba modemden mi yoksa hattan mı diye.

Farklı bir modem üzerinden test yapmanızda fayda var çünkü hat değerleriniz iyi fakat sorunun modemden kaynaklanabileceğini düşünüyorum.

Haftaya gelecek yeni modem, onunla da test yapar bu konuya yazarım.

Hat zayıflaması yüksek,
Çıkış gücü eksilerde.
İç tesisat kontrolü yaptırın derim.

1 Beğeni