Uluslararası Fiber Network'ü Kapımızın Önünden Geçiyor

Selamlar,
Bugün kapının önünde yapılan bir kazı çalışmasında orada bulunan yetkili bir abiden bu bilgileri öğrenmiş bulunmaktayım.
Binamızın önünden yürüme 2dk mesafede (ölçtük,yürüdük,denedik) olan (Turkcell Veri Merkezi)'ne giden 96core ve 128core olarak 2 adet fiber kablo binamızın önünden geçmekte ve TT altyapı sorgulamalarında NO:111 fiber altyapı yok NO:110 ve NO:112 de fiber altyapı var olarak gözükmekte.
Kazı ekibinin başında bulunan yetkili arkadaş ile muhabbetimiz esnasında hattın ana fiber (omurga) olarak tabir edilen uluslararası fiber ağına dahil bir hat olduğunu ve neden bizim binada fiber gözükmeyip diğer binalarda gözüktüğünü altyapı sorgulamasında görünce kendisi de şaşırdı :slight_smile:


Bina önünde yapılan kazıdan birkaç kesit.

Arkadaş Fiber Ek kutusunun yerlerini tarif etti binamızın önünden geçen kısmında fiber ek kutusu için uygun olduğunu söyledi ve altyapıda neden gözükmediğine şaşırdık :slight_smile: bu konuda nerelere danışmalı kimlere yazılması gerekmektedir.
Teşekkürler İyi Forumlar.

2 Beğeni

Alt yapı kime aitse onunla konuşacaksınız dostum

TT ile mi görüşelim? :slight_smile: TurkNet GigaFiber getirmez o zaman :slight_smile:

TurkNet alt yapı sorguladığında 100 gösteriyor dimi diğer no larda



TurkNet Altyapı Sorgulamasında gözüküyor.

1 Beğeni

Senin binada alt yapı sorgulayınca başka yerlerden bile gözükmüyor. binada fiber kutu yok sa tt le konuşmak gerekiyor

Fiber İnternet: 1000 Mbps’ye Kadar Sınırsız & Taahhütsüz — TurkNet sayfasında bulunan dilekçeyi hiç doldurmayalım o zaman bina olarak TT ye dilekçe yazalım.

istanbul izmir ankaraya yapıyorlar :slight_smile: sana gelir mi bilmem

camdan kafamı çıkartıyorum Veri Merkezi bana ben ona bakıyorum :slight_smile:

3f8a3ce485e39521f5271b2ef01deeb4

Durum aynen böyle :smiley:

2 Beğeni

Merhabalar, bu durumu ve talebinizi yerleşik operatöre direkt olarak iletirseniz size daha detaylı geri dönüş yaparlar. İsterseniz bulunduğunuz bölgedeki TurkTelekom bölge müdürlüğüne giderek durumunuzu iletin.

Ben fiberin gram ne olduğunu bilmeyen kişilere derdimi anlatamadım. :slight_smile: TurkNet derdime çare oldu daha önce de, şuan da :slight_smile: tekrar gidip kime ne anlatayım bilemedim.

2 Beğeni

Seneye hangi şehirlere fiber çekilecek :slight_smile:

Burda var bilgiler var dostum :slight_smile:

81 ilimize gerçek fiberin çekilmesi temennisiyle.Teşekkür ediyorum.
Bu dilekçeyi bina sakinleri ile de paylaşıp önümüze ne engeller çıkartacaklar tekrardan merak içerisindeyim.
İyi Forumlar Dilerim.

1 Beğeni


Hemen aşağı sokakta(cadde üzerinde) yapılan bir çalışmadan 2 Adet ek kutusu

Depremde kolay etkilenecek yere de Veri Merkezi kurmazlar sanırım ? :smiley: onun araştırmasını defalarca yapmışlardır herhalde.
Örneğin; Radore Veri Merkezi < Metrocity AVM içinde bulunmakta ? oraya giden fiber kablolar sokak, cadde gibi yerlerden geçiyor doğru mudur?

Şehir dışı diye bir şey kaldı mı? her yer bina oldu :slight_smile:

Bölge Müdürlüğüne gidiyorsun, durumu anlattığında anladılarsa seni ilgili arkadaşa yönlendirirler. İlgili arkadaş 3 dk. işini çözer. Sizin adresi altyapıya eklemesi yeterli.

1 Beğeni

Fiber Altyapı Başvuru Dilekçesini bina olarak imzaladık Müdürlüğe giderek en yetkili birim(kişi) kim ise ona ileteceğiz. Sonucu gelecek günlerde belli olur diye umuyorum.