Ulaşılabilir hız değişimi

TurkNet 'e geçeli 1,5 ay kadar oldu, genel olarak memnunum, bu sayede bende mana ile, bina girişinden kutuya eksiz cat8 kablo yenileme ve eski Modem değişimi yaptım(hero dsl) 100 mbit lik paketteyim.
Modem arayüzünde ki ulaşılabilir hız başlarda 120 mbit lerde iken gün geçtikçe düşmeye başladı, 115,110,104, 99, 84 lere kadar düştü, sebebi ne olabilir. Şu anda modemden gördüğüm kadarı ile, ulaşılabilir hız 92 aldığım hız 83 mbit civarı. Ne yapmam gerekiyor…

FTTC üzerinden hizmet alınan durumlarda her bölgede bağlı olduğunuz santralde belirli bir kapasite üzerinden mesafenize ve hat sağlamlığı durumunuza göre bağlantı sağlanır. Sizin bağlantınızın başlatıldığı zaman 10 kullanıcı olduğunu varsayalım bu durumda kapasite yetecektir kullanıcı sayısı 30 - 40 olduğu zaman kapasite yetmeyeceği için tüm abonelerin internet hizmeti alabilmesi adına hız düşüşü yaşanacaktır. Tabi illa abone sayısının artmasına gerek yok gene 10 kullanıcı var diyelim bu kullanıcılardan 1 i 100 paketi diğerleri 35, 50 gibi paketler kullanırken paketlerini hepsi 100’e çekerse gene aynı şekilde kapasite kaynaklı hız düşüşü yaşanabilir. Sizdeki durumda buna benzer bir şey olabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ ne FTTH altyapı başvurusunda bulunabilirsiniz.

1 Beğeni

Merhaba @safak970, son zamanlarda bölgenize yerleşik operatör tarafı bir çalışma gerçekleştirdi mi? Ve ya ankastra kutunuza bir müdahalede bulunuldu mu?

Bu konuda ne yazık ki bir yorum yapamıyorum tamamen yerleşik operatörün kontrolünde bu işlemler gerçekleştiriliyor bazı bölgelerde şikayet gelmesi durumunda kapasite artırma çalışmalarının yapıldığına da şahit oldum daha önceden.

1 Beğeni

Yok hocam ne bölgede bir altyapı çalışması nede ankastre kutusuna bir müdahalede bulunulmadı, 2 gün önce standart bir bakım-onarım çalışması var diye mesaj geldi TurkNet ten. Bu değerlerin hergün başka başka olması normal mi onuda bilmiyorum. Bazen yükselme oluyor bazende azalma, İstanbul/küçükçekmece/Kemalpaşa mahallesi/4.deniz sokak benim bulunduğum yer.

Diğer konunuzdan da cevap verdim size. Bir konu üzerinden süreç takibinizi devam ettirsek daha iyi olur bizim kontrol edebilmemiz açısından…

Ok. Farklı bir durumdur diye konu açmıştım👍

1 Beğeni

Anlayışınız için teşekkür ederim. Konuyu izninizle kapatıyorum. Diğer konu üzerinden iletişimimizi sürdürürüz.

1 Beğeni