Twitch yayın sırasında internette dalgalanma

Merhaba. TurkNet sayesinde dairemde 100 Mbps VDSL2 internet bulunuyor. Ben ara ara twitch sırasında yayın açmayı seven biriyim. FAkat tam yayına başla butonuna basınca ping aşırı dalgalanmaya başlıyor. FIFA’da 52 sabit msten 65 70 90 50 65 90 70 şeklinde değişik pingler alıyorum sürekli. Bu kullandığım altyapının VSDL2 olmasından mı kaynaklı yoksa sorun bende mi? Eğer bilgisi ve tecrübesi olan birileri bana yazarsa çok memnun olurum. Bilgisayar modeme direkt LAN kablosu ile bağlı ve Ugreen marka CAT6 kablo kullanmaktayım. Teşekkürler cevaplarınız için.

Bende arada sıra yapıyorum, Ping artması ya fazla upload açıyorsun, ya birşeyler arkada çalışıyor, ya başka cihazlar etkiliyor olabilir.

Steam çalışıyorsa otomatik indirme yapıyor olabilir, Açık olduğunu arada bir unutuyorum. :smiley: Valorant oynarken şansıma dalgalanma bende yaşıyorum nadiren 100 ping oluyor.

Cevabın için çok teşekkür ederim.

Onlardan olmadığına kesinlikle eminim. Çünkü yayın yapmadığım sıralar indirme yaparken de, dosya yüklerken de olmuyordu. Sadece ve Sadece yayın sırasında yapıyor bunu garibime giden de o.

Upload harcayan birşey var sanırım. Obs açınca üstüne ping fırlıyor. Tahminim.

Haklı olabilirsin ben bunu altyapının VDSL olmasına yordum. TurkNet Fiber getir olduğum yere çabuk :smiley: