Tutarsız/Kararsız Hat Değerleri (SNR sürekli değişiyor)

Adsız

Selam arkadaşlar son birkaç aydır internetimden çekmediğim kalmadı. Hattım görünürde 12 mbps destekliyor ve aynı gün içinde bazen hat değerlerim çok iyi bazen berbat durumda oluyor. Mesela bu SNR değerim 18.1 gösteriyor görünürde şu hızda sağlıklı bi internet kullanabilirmişim gibi gözüküyor ama bu 18.1 olan değer 15 dakika önce 5.0’dı ve modemde 10 mbps yazmasına rağmen hız testinde 3 mbps görüyordum.

İnternetim hiç stabil değil. Ankastreden modeme kadar binanın dışından balkondan girecek şekilde Nexans Cat 6 kablo geliyor (2.5 sene oldu alalı, marka iyi araştırarak almıştım) kabloda mı sorun var ISS’de mi bilmiyorum, emin olmadan da kabloyu değiştirmek istemiyorum. Acaba zamanla kablo dışarda olması sebebiyle güneşten yağmurdan vs. parazitlendi mi diye düşünüyorum, 15 dakika - yarım saat sonra değerlerin düzeldiğini görüyorum her seferinde. Ama bu sorun bıkkınlık getirdi artık. Çözüm önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bu sorunu günün belli saatlerinde hemen hemen her gün yaşıyorum.

Anlamanın tek yolu ankastreye kısa kabloyla modemi direk bağlayıp hat değerlerine bakmak, ordanda hat değerleri kötüyse TT destek ekibine yönlendirilir. Resim çekmeyi unutmayın.