Turktelekomdan turknete geçtiğimden beri ping artışı

Öncelikle İyi günler. 2-3 gün önce turktelekom 35mb internetten TurkNet 65 mb’lık internetine geçiş yaptım. Yaklaşık 10-12 yıl arası fps oyunları oynuyorum ve bu ping sorunu çok rahatsız etti beni. Oynadığım oyunlar valorant, lol,csgo ve şu sıralar arkadaşlarla 1.6 girmekteyim. Turktelekom’un internetini kullandığım zamanlar bu oyunlarda ortalama Valorant:20 Lol:20 Cs1.6:10 ping değerleri alıyordum. TurkNet 'e geçiş yaptığımdan beri ping değerlerim oyunlarda 30 altına düşmüyor. Özellikle cs 1.6 da 40 ms altı alamıyorum. Destek kaydı oluşturuyorum hız testi sonuçlarımı istiyorlar atıyorum dowload upload da da bir sıkıntı yok ordaki ping değerim de 7 çıkıyor genel olarak ama ordaki ping değeriyle oyundaki ping değerim aynı değil ki bunu söylemeye çalışıyorum anlamak istemiyorlar. Yani artık yardımcı olunmasını istiyorum bu sonuçlardan hiç memnun değilim. Hiç birşeyim değişmedi modem kablo vs. sadece internetimi değiştirdim ve ping sorunu oluşmaya başladı. İlgilenirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler…

1 Beğeni

Selamlar @orkunvn, Dinamik IP adresinize bağlı uzak bir HOP noktasından bağlantı kuruyor olabilirsiniz. Geçmişte kullandığınız sağlayıcı ise daha yakın bir HOP noktasına sahip olabilir. Bu sebeple değerlerinizde artış yaşanmış olabilir. Ping konusu, sağlayıcıların direkt olarak müdahale edebileceği bir konu değil. Statik IP ile denemenizi tavsiye ediyorum.

1 Beğeni

TurkNet’te Statik ip alınca yurtdışı çıkışlarında bir iyileşme olabilir mi ? 40 ms sürede eriştiğimiz bir oyuna 35 ms’de erişme durumu olabilir mi mesela ?

Merhaba, forumdakilerin statik ip ile ping düşüklüğünü yaşadığını gördüm. Hiç sorun yaşayanı görmedim. Dahada düştüğünü görmüşlüğüm var iyi şanslar.

Gözlemlediğim kadarıyla TurkNet ’ in bazı yurtdışı sunucularına daha hızlı eriştiğini gördüm. Ancak VPN ile de ping düşüsü sağlanabilir. Örneğin kendi internetimde CS2 viyana sunucusuna 39-40 ms alırken VPN ile 30 a kadar düşürebildim. Tabi her yere bu şekilde olmaz. VPN rotası farklı olduğundan düşük sonuçlar çıkabiliyor. Tabi bu her sunucuya daha düşük alacağı anlamına gelmez. Örnek IP’ler veya oyunlar iletirseniz ben kendi ağımdan ortalama farkı size gönderebilirim.

Örnek VPN ’ li CS2 Viyana Sunucusuna bağlantım.

VPN ’ siz CS2 Viyana Sunucusuna Bağlantım :


Sabit IP - GigaFiber Bursa

1 Beğeni

Şuan genellikle arkadaşlarımla counter strike 1.6 oynuyoruz. Önceki kullandığım turktelekom internetiyle 10-15 ping değerleri alırken şuan 35-45 arası gezip duruyor. Acaba dedim dedim oyunla alakalı birşey mi. Hayır oyunla alakası bile yok. Yani resmen ping değerlerimin 2 kat artması hiç normal değil. Bunun artık bi çözümü olmalı. TurkNet 'e geçtiğim 1 hafta oldu 1 haftadır belki 20-30 tane destek kaydı oluşturmuşumdur. Herşeyi denediler ama hiç bir şekilde düzelmedi sorunum.

1 Beğeni

Ana hat Türk Telekom da. En iyi rotayla hizmet veriyor ve en düşük pingi sunuyor. Turknette bir gün şehirler arası kendi kablolarını koyarsa o zaman ping rekabeti konuşulabilir

2 Beğeni

Buyrun oyun içi ping değerim.

1 Beğeni

Vallahi dostum, mademki böyle bir durum var zaten taahhütsüz olduğu için ya türk telekom’a geri dön yada netspeed adı altında bir internet sağlayıcı var onu bi denemeni tavsiye ederim, oda taahhütsüz ‘‘Netspeed’’ olan beğenmezsen iptal edersin zaten sorunsuz bir şekilde oda iyimiş diye duydum önerenler var baya o yüzden sanada tavsiyede bulunayım dedim :slight_smile: