Turktelekom T-11A kabini ve süreçler Hk

Selamlar Herkese,

Şu anda TurkNet abonesiyim ve VAE - VDSL 15/8 internet kullanıyorum malesef, 2 hafta önce TT ekipleri sokağımdaki eski ankastrenin karşısına T-11A kabini yerleştirdi, bu kabinden alabileceğim hız nedir çok merak ediyorum, şu ana kadar hiç bir bilgilendirme yapılmadı. Forumları araştırdığımda genelde bu kabinin bina içine koyulduğunu gördüm ama sanırım tüm sokağa burdan internet vermeyi planlıyorlar :slight_smile: Bilgisi olan yorum yapabilirse çok sevinirim.




Merhaba

Türk Telekom T-11A dolabı FTTB olarak geçiyor, daha açık olmak gerekirse binaya kadar fiber geliyor ordan bakırla dairelere geliyor genellikle yüksek hız alabiliyorsun.

4 Beğeni

Merhaba @yubilsal, bu konuda @CKLasT size açıklayıcı bir şekilde durumu anlatmış. Teşekkürler @CKLasT.

4 Beğeni

Teşekkür ederim. @EFG sizlerde yardımlarınız bizim için daha değerli. İyi çalışmalar :pray:

4 Beğeni

T-11A dolabının normalde bina girişine koyulduğunu ve evlere bakırla dağıtıldığını biliyorum, benim sormak istediğim bunu saha dolabı olarak kullanmaları ne ifade ediyor onu anlamak istiyorum, tekrar söyleyim binaya değil sokakta 2 tane fotoğrafdaki gibi eski ankastrenin üstüne koydular bunu :smiley: Bu sokakta 100lerce kullanıcı vardır bunların hepsini T-11A’dan beslemeleri ve yüksek hız almam mümkün mü ?

Koyulan hiç bir dolap yeni değil. Bu dolaplar yakın ise hiç birine bağlı değilsiniz.

Türk Telekom fiber hizmet vermeye ilk başladığı zamanlarda şanslı apartmanlara yerleştirdiği bu fttb kabinleri artık söküp o apartmanları ftth’a geçiriyor boşa çıkan bu “çıkma” kabinleri de farklı şekilde değerlendiriyor (genellikle köylere, kasabalara gönderiyor) kabinin üstünde 2011 yazmasının sebebi o.

Köyde olsam neyse ya, İstanbul Beyoğlu ilçesindeyim…

1 Beğeni

Tip 11 kabinler çok sorunluydu. Keşke tip 21 veya tip 23 olsaymış. Yüksek hız anlamayabilirsin. En eski fttb kabinler bunlar. Muhtemelen bir binadan sökülmüştür. Hattınız taşındıktan sonra artık şansınıza ne gelirse.