Turktelekom sitesindeki açık ve Telefona sürekli arama gelmesi.(Digiturk dolandırıcılığı)

Her nekadar konuyu donanım habere açsamda burdanda çözüm üretilmesi umuduyla paylaşıyorum.

Uzun zamandır TurkNet ve diğer alt saplayıcı aboneleri Digitürk veya internet paketi satılmak için aboneler sürekli arama yapılarak rahatsız edilmekte. Verilerimizi bu üçkağıtçı hırsızların tabiki başka yöntemlerle elde etmiş olabilirler. Tespit ettiğim kadarı ile arıza kaydı açtıktan sonra bu aramaların arttığını fark ettim.

Turktelekomun kurumsal sorgulama ekranında ‘Arıza Referans No’ numarası seri olarak devam etmekte. Bu numarayı seri olarak devam ettirip sıralı sorgulama yapıldığında tablodaki bilgilere isteyen herkes ulaşabilir.

Sorgu adresi

kurumsalohm.turktelekom.com.tr

Sorgulama sonucu:

https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/0e/2f/48/0e2f48e3f0c0f85ae4fce06e62f1c3dd.png&t=0&width=480&text=1

Bu alanda ‘İrtibat Telefon’ açık açık yazıyor. Abone adı bağlı müdürlük kolayca tespit edildiğinden bu numara üstünden aranabiliyor.

Bazı alt sağlayıcılar ‘İrtibat Telefon’ kısmı boş. Zaten ‘İrtibat GSM No:’ gizlenmiş. @TurkNetDestek in ‘İrtibat Telefon’ alanını arıza bildirimlerinde kullanmaması gerekiyor.

Tabi bu benim fark ettiğim bir açık. Kurumsal alanda ne gibi açıklar var bunu bilemiyoruz.

Bu aramaların geneli Digiturk satma amaçlı aramalar. Demekki digiturk veya satıcıları bir şekilde bundan kâr ediyor. Digitürk satış yapanıda destekliyor veya sorgulamıyorki bu aramalar gün geçtikçe artıyor. Dün sadece 4 arama geldi. 10:25 , 12:32, 13:15, 16:51.

Bu konuyu bildirmeme rağmen düzeltmeyen firmalardan dolayı açtım. İnşaallah bir an önce açık kapanır.

Ama kötü haber. Bu sorgulama basit bir script ile data haline dönüşmüş verilerimiz mutlaka vardır. Arama yapan firma numaraları odaklanıp, bunlara yüklü bir ceza kesilmedikçe sorun düzelmez.

1 Beğeni

Merhaba belki sende öyle olabilir ama ben belki şu geçen 5 ay içinde 20 den fazla arıza kaydı açtım
kimse aramadı.Bence kurye meselesi doğru çünkü ben TurkNet e geçtiğimde evrakları kurye ile değil fax yoluyla kendim gönderdim ama TurkNet ten önce vodafone net kullanıyordum ve vodafone net in abone evraklarını kurye gelip almıştı ve hala bazen beni arıyorlar işte vodafone net kullandığınızı görüntülemekteyim bundan sonraki tarifelerde digitürk veya dsmart paketlerimize dahildir sizi o pakete geçirmek zorundayım diyorlar ben vodafone net kullanmıyorum dediğimde direk suratıma kapatıyorlar telefonu.

1 Beğeni

TurkNet 'e eski yeni referans yaptığım kişilerde aynı şekilde rahatsız edildiğinden bahsediyor. Benim gördüğüm bulduğum açık bu. Her sorgulama doğrulama kodu da değişmiyor. Bu açığın bir an önce kapatılması gerekiyor. TurkNet turktelekoma iş emri açarken açık görünen iletişim numarasını vermemeli.

En iyisi kendin kargoya vermek. Bu gelen kuryeler karıştırıyor sanırım .

Şöyle bi konu açmak istiyorum. Bilmediğimiz arama yapan hatlar diye.

Herkes bi telefon yazsa görür herkes engeller

Google yazınca direk burası çıkar. Bakarlar :wink:

2 Beğeni

Aynı durumu bende yaşıyorum. TurkNet abonesi olduğumdan beri bıkmadılar, TurkNet adını kullanarak spam aramalar gerçekleştiriyorlar üstelik numaraları bitmek bilmiyor bir çoğunu destek hattına bildirdim halen yeni numaralarla aramalar yapıyorlar direk engellesem de rahatsız ediyor. TurkNet hacklendi bilgiler sızdırıldı mı diye düşünüyordum halen de düşünmüyor değilim :thinking: Umarım TurkNet bu konuda gerekeni yapar.

Katılıyorum, böylece bütün numaraları açığa çıkar engeller kurtuluruz.

Engellesekte sürekli numara değiştiriyor bunlar. Bir şekilde ağır ceza kesilmeli ama ilgilenen yok.

1 Beğeni

Numara değişiyor ama yakalayamazsın ki . Habire değişiyor nasıl yakalayacan

Siz gidip kimliksiz numara açabiliyormusunuz? Mutlaka bir kaydı vardır. Tanımadığım birinden 2012 yılında şirket telefonum 2 defa arandı diye bir ton sıkıntı yaşadım. İsteseler bulunamayacak kimse yok.

Merhaba @Gulnare, tespitiniz için teşekkür ederiz. Biz bu konuyu bir araştıralım. Size net bir bilgi vereceğiz.

3 Beğeni

Teşekkürler. Sağolun. Üstat bir konu daha var pmden iletiyorum ilgilenirmisin?

bir ara direkt hesap bilgilerine erişiyorlardı loginden sunucuya sorgu atıp birde bunun yapılışını youtube ta paylaşmışlardı…