TurkTelekom Mustakil Eve Fiber

Merhabalar, Ağustos sonunda aktif vdsl hattımızdan kaynaklı aşırı kopma yaşamamızdan dolayı fiber altyapı için oturduğum sokak ve aşşağı sokata ki mustakil evlerden imza topladım ve Türk Telekom Bölge müdürlüğüne dilekçeyi teslim ettim. Yaklaşık 10 gün sonra mevcut altyapıyı incelemek için Turktelekom bölge müdürlüğü bir mühendis gönderdi ve evlere kadar fiber olamayacağını sadece sokağın ortasında ki belli bir alana fiber dolabın getirilebileceğini ve oradan sonrasını bireysel çekilebileceğini söyledi. Projelendirip genel müdürlüğe ileteceğini söyleyip 10 gün sonra tekrar haberleşmek üzere ayrıldık.
Bireysel çekimde fiber kablonun sonlandırıcısını da kendimizin karşılayacağını ekstra olarak söylediler.

Öncelikle değerli bilgilerinizden faydalanmak için;

  1. Sonlandırma cihazı olarak söylenen ont gpon cihazı internette çok satılan birşey değil, normalde bunu türktelekom abonelikte getirip takmıyor mu?
  2. Genel müdürlüğe projenin onaylanması için daha ne tür basklar yapılabilir ekstra dilekçe ya da bireysel konuşma fayda eder mi ?
  3. Bireysel kablo çekiminin ücretini herkes ödemeye razı olmakla beraber normalde bu fiber kablolamayı da turktelekom kendisi yapmıyor mu? Bu işlemi belirli özel sektör şirketlere daha önce yaptıran kimse var mı?

Umarım sorunlarımı yeterli ve anlaşılır bir şekilde açıklamışımdır. Şimdiden teşekkürler…

Selam
Mustakil eve bende 6 aydir ugrastayim saha sorumlusu geldi tek sorun tek mustakil eve onay vermiyorlar diyorlar
Telekom geldi bakti
Superonline geldi bakti
Hep dedikleri tek mustakil ev yetersiz en az 5 tane olmasi lazim
Ugraslarin devam halen
Arsamn dibi ana yol 2 mt de telekom fiber logar 5 mt uzakta supeeonline giber logar var ek yapilip eve cekilecek su ana kadar ev ici bana ait sonlansirma kutusu bana ait borulama bana ait logar baglanti kutusu bana ait dedimsede ok demediler
Beklemedeyim yulbasina kadar ya ok yada red verecekler tekrat

1 Beğeni

Bahsettikleri ont değildir. Sokağa ofsd kabin koyup bırakırız sizde evlerinize yolu kazıp boru çekersiniz demek istemiştir. Sonlandırcı dediği de vdsl ankastresi gibi sokaktan gelen fiberi sonlandıran ufak bir kutu var onu ev girişine siz takacaksınız demiş.

Ben bu işlerle hiç uğraşmayın ücretiyle yaptırmak isteyen hanelerle anlaşın telekoma özel proje çizdirtin çıkan toplam masrafı hane başına bölüp telekoma yaptırın.

3 Beğeni

Bizde 22 tane mustakil ev başvuru yaptık imza toplayarak başvurduk, bununla beraber btk’dan cimer’den ve turktelekom ceo suna mail atarak durumu sürekli açıkladım. Umarım sizin de bizim de projelere red kararı bir daha gelmez. Dedikleri tek şey gpon fiber kutusunu sokağın ortasında ki bir mustakil evin duvarına koyup mustakil ev sahiplerinin bireysel olarak kendi fiberlerini çekmeleri idi.

1 Beğeni

ben gelen mühendis beyle konuştuğumda telekomun böyle bir hizmet vermediğini farklı şirketler vasıtasıyla bunun yapılableceğini belirttiler. Bahsettiğiniz sonlandırma kutusu aşşağıda verdiğim linkte ki gibi mi ? Elbette sizin düşündüğünüz gib yapmak istiyorum ama sokakta bu işe girişen kişi ben olduğum işin diğer ev sahiplerine de bu durumu anlatıp ona göre aksiyon almam gerekiyor. Cevabınız için çok teşekkür ederim

fiber sonlandırma

1 Beğeni

Evet bundan hocam. O mühendis yalan söylemiş telekoma özel hat çektirebilirsiniz. Parasını verdikten sonra neden olmasın bu forumda da yazın gördüğüm bir örneği vardı sanki link bulursam mesajı editlerim.

2 Beğeni

Çok teşekkürler hocam, öncelikle umarım proje de onaylanır. Sonlandırıcı beklediğimden daha uygun çıktı, fiber yer altı kabloları da gelecekte alınacak hizmet düşünülünce verilen para bu yatırıma gayet değer diye umut ediyorum

Bende müstakil eve fiber çektirmeye çalıştım (Btk, Cimer ve ceo mail yöntemleri ile) sonunda bir arkadaş gelip baktı proje çizdiğini söyledi (İnanırsan) daha sonrada onaylanmadığını söyledi. Dilersem 13000TL karşılığı altyapı çekebileceklerini söylediler. bende artık saldım ipin ucunu

1 Beğeni

İşte bende bundan bahsediyordum. Yazın engelli bir kardeşimize 25 bin civarı bir faturayla evine özel fiber çekmişlerdi galiba. Yani parayı basarsanız yaparlar.

1 Beğeni

Hocam anlayamıyorum gerçekten çok saçma site değil devletin kendi sokağı gpon fiber ankastreyi koyduktan sonrasını bireysel ödemeyi kabul ediyoruz (ki normal bir ülke de bu bile saçma) bir sokakta ki 22 adet mustakilin tek tek imzası var bir talep var belli oranda kamunun olan bir kuruluş bu kadar mı rezil olabilir anlamak mümkün değil gerçekten zaten bu ülkede neyi anlamak mümkün ki…

TurkNet gigafiber içinde defalarca TurkNet ile görüştüm. 22 tane mustakil ev ki çevremizde ki siteyi dahil etsek 100 tane ev hepsine tek tek anlatıp telefon numaraları ev adreslerini bir siteye (TurkNet gigafiber istiyorum) başvurmaya ikna etmek gerçekten güç… TurkNet de böyle bir başvuruyu kabul edemeyeceklerini söylüyor.

Yıllardır fiber internet için mücadele ediyorum gerçekten bıktım artık. Şuan vdsl ankastremizin olduğu hattın fiber altyapısını baştan sona değiştirmeye başladı turktelekom gerçekten bir mucize bekler oldum.

Evet parayı basınca gelip yapıyorlar.

Hocam benim evimin 170 metre ötesinde fiber kabini var. Bu kabinden sonra eve gelirken 100 metrelik yolda TT’un yer altı borusu mevcut. Yani sacece 30 metrelik yer için kazı yapılacaktı. kazı yapılmayıp havai kabloya da razıydım ikisini de yapmadılar. VDSL devam ediyorum sonuç olarak.

1 Beğeni

Ben de kazılık bir yer de yok hocam fiber vdsl ankastre sokağın başında var 200 metre sokağın ortasında bakır kabloları dağıtmak için ek kutu konmuş , o kutuyu kendileri fiber gpon olarak güncelleyeceklerini ondan sonra ki kısmın da sokakta ki mustakil ev sahiplerinin bireysel çekimi ile olacağını söylediler. Onlara da tek tek baktık her mustakilin altyapı boruları da sağlam. Turk telekomun yapacağı tek şey sokağın ortasında ki bakır dağıtıcı kutunun güncellenmesi. Mühendis ile tekrar iletişim sağladık yarın tekrar gelecek üst sokağımızda ki site için.
Bıkmadan mücadele etmeye devam ediyoruz.

Keşke TurkNet bu imza listlelerini kabul edip başvuru olarak alsa insanlardan imza toplamak bile ciddi bir sorun oldu ki düşünün siteden başvuruya ne kadar zorluk çıkabilir. Eğer gerçekten üst bir yetkili şu mesajlarımızı görse… TurkNet den de bir geri dönüş bekliyoruz

1 Beğeni

Hocam o imzalar ancak Gigafiber ilçenize kadar gelipte sizin mahallenize gelmemesi durumunda işe yarar gibi duruyor.

Diğer türlü Gigafiber istiyorum sayfasından başvuru yapsanız dahi çok işe yarayacağını düşünmüyorum. Çünkü bir ile gigafiber getirmek oldukça maliyetli bir iş. Ancak zamanla yaygınlaşabileceğini düşünüyorum

1 Beğeni

Size uygunmuş yine hocam bize 3 daire yeni binaya 41 bin tl istediler geçen ay. Haliyle ödeyemedik.

Broşür yapıp il/ilçe merkezlerinde anket yapmayı düşünüyorum. Bunun sonuç odaklı olacağını inanıyorum… Başvuruların ölçeğini artırdığımızda TurkNet’in bakmama gibi ihtimali olmayacak. Size şundan bahsedeyim öncelikle… TurkNet’in GigaFiber yapma biçimi kişi sayısına kesinlikle bağlı değil. Büyük ihtimalle mahalle ölçekli olmasıdır. Daha açık konuşursam mahallede kaç tane sokak istekte bulundu gibisinden… Örnek a mahallesinin 5 sokağında talep çok düşük geç, b mahallesinin 3 sokağında talep çok yüksek hadi buraya yapalım. Kesinlikle buna göre hareket edeceklerdir. O yüzden her mahallenin çoğu sokağından başvuru yaptırıp adamların kılını kıpırdatmaya çalışacağım. Yoksa bize zerre bakacakları yok… Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. TurkNet’e kesinlikle güvenmeyin. Size yapacağı şey sadece bacanıza kar yığar… Der bunları boşaltın boşaltırsınız onlar tekrar 2 misliyle kar yığar bunu da bunu biz boşaltırız der… Sizde ne zaman dersiniz. Süre bilgisi verilmiyor derler :rofl: :rofl:

Ana hat kablosunuda mahallede binalar üzerinden getiriyorlar. Ana hat kablosunu başka sokağa çekerken zaten az talebin olduğu yerdende geçecek… o masrafı delmeyi kanca takmayı yaptıktan sonra tam yapılır

İnternette ne kadar bu konu hakkında forum başlığı varsa

Ankara’ya geldiğini biliyorum keçiören/ çankaya bölgelerinin de öncelikli olarak projelendirildiğini öğrendim ama (via donanımhaber forum) çayyolu’nda ise herhangi bir adım yok. Bu başvuruları umarım gerçekten ciddiye alırlar. En azından dağıtıcıyı kurup gerisini bize bıraksa, turktelekom ile uğraşmasak. İnternette bugüne kadar gigafiberin mustakil evlere dağıtıldığına dair bir haberde görmedim. Bu konuda daha önce olup olmadığını bir modaretör belirtir ise en azından bir mucize beklememize sebep olsa…

İstanbuldaysanız kurumsal gigafiber alabilirsiniz aylık 1100 lira eve kadar fiber çekiyorlar. Fiber pop noktası yakındaysa ilk 1 km’lik kazı için parada almıyorlar.

1 Beğeni

Hocam Ankara Çayyolu’nda yaşıyorum. Maalesef ne TurkTelekom ne de TurkNet böyle birşeye yanaşıyor.
Gerçekten bıktım, Ankara’nın en lüks semtlerinden birinde yıllardır fiber altyapı için uğraşıyorum. Parasını basmak bile bazen fayda etmiyor. Pazartesi günü tekrar turktelekom’dan mühendis gelecek, yeter ki dağıtıcıyı kursunlar geri kalan herşeyin ücretini basmaya hazır herkes. Daha önce yok altyapı yok, kablo geçireceğimiz yer yok gibi yalanlar söylerek bizi reddeden turktelekom bu sefer nasıl bir bahane ile red edecek merakla bekliyorum

Ankarada dayınız olmadığı sürece telekoma yaptırabileceğiniz birşey yok. Kesenin ağzını acmadan iş yapmazlar bende 2018’den beridir uğraşıyorum telekomla aldığım tek yol “ 5-10 mbps alan var haline şükret” oldu.