Turktelekom fiber kablo?

Merhaba 1 hafta önce tt ekipleri binamıza fiber kablo çekti ama ben bu kabloyu daha önce hiç
görmedim benim bildiğim tt ekibinin kullandığı fiber kablo sarı renkte olan kablo ben mi hiç rastlamadım bu kabloya yoksa daha önce kullanan varmı arkadaşlar ? Birde bu kabloyu soyduğumda 2 tane fiber kablo çıkıyor ont cihazıma baktığımda 2 kablo birden girilmiş galiba anlamadım bu kablo şimdi sarı kablo ile aynımı yoksa daha mı kötü veya daha mı iyi ona göre fikir verirseniz kabloyu değiştiricem veya değiştirmeyeceğim ?

Kabloyu internette arattığımda da bir bilgi çıkmadı.

Birde bu kablo Single mod mu yoksa Multi mode mu arkadaşlar?



Paylaştığınız kablo görsellerine göre kablonız 2 x G657 single mode kablo görünüyor.
A2 kodu ise bükülmeye daha dayanıklı olduğunu gösteriyor.
https://www.ic-intracom.bg/en/7327/megaf-ftth-cable-2xg657-2xfrp-white-lszh-indoor-1000-meters
Kablonun üzerinde yazan LSZH ise LSZH kablosunun , yansa bile zehirli duman yaymayan aleve dayanıklı bir kılıfı olduğunu gösteriyor.

Fiber kablo fiber kablodur, tipi rengi bizi veya sizi pek ilgilendirmez, ben bu attığınız kabloyu kullandım ve çelik teli sayesinde askı hatlar için daha uygun, sarı kablolar ise bina içinde kablo kanalı ile kullanmak içindir.
Fiber hizmetin kalitesini uçlarda takılı cihazlar belirler, kablonun ne olduğu hiç önemli değil.

Fiber kablo fiber kablo değildir hocam birçok kalitesi ve değişiklik gösteren fiber kablolar vardır bunlara en iyi örnek single mod ile multi mod’dur bu böyle gider farklı özellikleri ama yorumunuz için teşekkür ederim :pray:

Bağlı olduğun santral ve senin Gpon cihazın belirliyor her şeyi, eğer uyumsuz bir soket veya kablo kullanılsaydı zaten internete erişemezdin. Sen Single kablo yerine Multi kablo taksan bile mahallendeki Gpon sistemi değişmeyeceği için hiçbir şey fark etmez

1 Beğeni

Multimode ve single kablolar farklıdır. Gpon single mod kullanır. Multi mode kablo olsa internet çalışmaz.

1 Beğeni