Turktelekom cayma bedeli hakkında yardım eder misiniz?

Merhabalar TurkNet ailesi,
Ben de TurkNet 'e geçiş yapıp aranıza katılmak istiyorum fakat malumunuz firma cayma bedeli adında fahiş fiyatlar istemekte 24 aylık taahhütüm bulunmakta ve şuanda 10.aydadır.Müşteri hizmetlerini aradıdığımda benden yaklaşık 1600tl talep edeceklerini bildirdiler. Sebep olarakta faydalandığım indirimler gösteriliyor. Sözde 16mbps internet taahhütsüz aylık 260tlimiş ve bende ayda 90tlye kullanıyorum. Ne denirki.
Biraz araştırma yaptıktan sonra 1 yıl üstündeki taahhütleri sebep göstermeksizin iptal edilebildiğini gördüm fakat o durumda malumunuz bunu deneyen bir çok insan mahkemelerden red almış bulunmakta.O yüzden ona girmeyi hiç düşünmüyorum fakat son çare gerekirse onuda yapacağım çünkü bu yapılan tamamen düzenbazlık.
Daha sonrasında başka bir çözüm yolu gördüm. Yeni bir taahhüt yapıp ardından bir gün içinde yapılan taahhütü iptal etmek bu şekilde fahiş ödemelerden kurtulunabildiği iddia ediliyor. Daha öncesinde yapan var mıdır?
Bu düzenden kurtulup TurkNet 'e geçiş yapmış olan arkadaşların fikrine açığım.

Merhaba bence ilk önce bağlı olduğunuz telekom müdürlüğüne 12 ayın sonunda çayma bedeli oluyormu diye bir sorun çünkü bende 12 ayın sonunda cezasız iptal edilebiliyor diye biliyorum.

Malesef öyle bir şey olmadığını söylediler.
Bir kaçış yolu bulamıyorum :frowning:

Üzüldüm sizide aramızda görmek isteriz

Aynı şekilde bende bu durumları yaşadım. Tüketici kanunlarını kullanarak Tüketici hakem heyeti ile faturayı iptal ettirdim ama Türktelekom dava açtı ve hala mahkeme mahkeme uğraşıyorum. Sizin yerinizde olsam Türltelekom Tahütüm bitince geçerdim boşuna başınıza dert almayın derim.

O cayma hakkı olmaya bilir ama indirim parasını isteyecekler . Taktık yapmışlar . Cayma gibi indirim yaptığımız ücreti istiyoruz deyip işin içinden çıkacaklar. Yine aynı parayı alacaklar

Tamam buda cezai durum içerdiği için yine yasa dışı sonuçta taahütü bozduğu için yaptığı indirimleri geri istemesi ceza yaptırımı uygulamaktır mantıken baktığınızda

Altyapısı olmayan bir adrese naklinizi yapın. Bunun şartlarını araştırın. Adrs nakli yapmanız gerekebilir. Nakil siatemsel olarak yapılamaz ise cezasız anında kendileri kapatıyor.