TurkNet'ten Ayrılmayı Planlıyorum

TurkNet’e başvururken hız 81 olarak gözüküyordu hatta 100 yapalım yüksek alabilirsiniz demişlerdi. İnternet bağlandıktan sonra 25 mbps alıyordum kablo değiştirdik 40 a çıktı sonra Türk Telekom aşırı fazla talep açıldı hiç birşey değişmedi arada sırada kendi modemimden ayar yaparak 60 a çıkartıyordum hızımı ancak TurkNet ten gelen bir ekip çalışanı bana modem ayarlarından hızımı arttırmamamı Türk Telekomun sorununu çözüp hızın 70-80 olunca aynı işlemi yap 100 e zorlarsın demişti. Ancak bana TurkNet 2 gün önce Altyapınız 40 destekliyor 35mbps e sabitleyelim diye dönüş yaptı. Ben modemden ayar yapınca 60 yapabiliyorum nasıl 40 destekliyor acaba bunu anlamadım. TurkNet’e geçmeden önce önceki sağlayıcımdan çıkma sebebimde hızımı düşürme talepleriydi hatta taahhütüm olmasına rağmen cayma bedeli ödemeden iptal ettim. Sizce ne önerirsiniz 30 gün ücretsiz iptal hakkımı kullanıp iptal etmeli miyim? (Altyapımın 100 desteklediği ancak binama kadar gelen kabloda sorun olduğu Türk Telekom ekibi tarafından doğrulandı ancak değiştirmeye uğraşamayız diyip umursamıyorlar)

Öncelikle hoş geldiniz. Eğer sorun altyapı kaynaklı ise ve hala adresinizde ki altyapı sorgusunda yüksek hız alabileceğiniz görünüyor ise bağlı bulunduğunuz telekom müdürlüğüne gidip altyapı iyileştirme talep edebilirsiniz. Ek olarak bu talebinizi twitter üzerınde telekom ceosunu ekleyerek herkese açık bir paylaşım yapabilirsiniz. Ben bu şekil bir yol izlemiştim arızalı kablonun değiştirilmesi için.

Selamlar @emirercan59, işlem yapmadığınız kaydınızın otomatik olarak kapandığını görüyorum. Yerel sağlayıcı tarafından devre değişikliği uygulandı. Şu anda adresinizde, mevcut portunuz üzerinden 60 mbps hız alabildiğinizi görüyorum.

1 Beğeni

Bana daha yeni 40 alabiliyorsunuz diyordunuz. Ben modemden ayar yaptığım için 60 alabiliyorum ayarları sıfırlayayım ya da sizin kullandığınız T50B miydi o modemden elimde test amaçlı bulunuyor onu takayım bakalım 40 ın üstüne çıkıyor mu.

Türk Telekom CEO suna yazdım altyapı sorguda evet hala 81mbps çıkıyor hatta 2. internet için başka firmadan başvuru yaptım bir eve yetmiyor 60mbps TurkNet te gerekli desteği vermeyince.

1 Beğeni

DSL istatistiklerinizi paylaşabilirseniz yardımcı olabilirim. Muhtemelen SNR’dan dolayı 60 alıyorsunuz SNR düşürürseniz hızınız yükselir fakat stabillik o kadar azalır o yüzden yüksek snrda düşük hız kullanmanız sizin için daha iyi bir deneyim yaşatacaktır

1 Beğeni

Discordtan geri dönüş yapıldı. Zaten SNR 3’e sabitlemiş şekilde kullanıyorum düşürünce hız artıyorsa demekki altyapı destekliyor ancak yeterli kapasitesi yok port bölmekten dolayı Türk Telekom un kapasiteyi arttırması şart.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.