TurkNet'te olan gelişmeleri ve hedefleri Genel Müdürümüz Cem Çelebiler, Mesut Çevik'e anlattı

Genel Müdürümüz Cem Çelebilir, Mesut Çevik’in konuğu oldu. Bu keyifli sohbette son gelişmeleri, TurkNet’in yeni yaklaşımını ve hedeflerini tüm detaylarıyla bulabilirsiniz.

TurkNet yeni yaklaşımıyla artık tüm kullanıcılarına altyapılarının desteklediği maksimum hızı tek fiyata sunuyor. Altyapınız iyileştiği takdirde de yine tek fiyattan yani fiyat farkı olmadan maksimum hızı alabileceksiniz. Herkese hak ettiği yüksek hızları sunmak için de çalışmalarımıza gece gündüz demeden devam ediyoruz. Bu çalışmalarda ne durumdayız, hedeflerimiz neler tüm detaylarıyla dinlemek için videoya bekliyoruz. Keyifli seyirler.

https://www.youtube.com/watch?v=hU5yAf-lnIU

5 Beğeni

GigaFİBER, 4 milyon haneye gelecek fakat, video da bunun net bir tarihi yok. Tahmini olarak, yıllara göre hangi il ve ilçe ağırlıklı olacak yani İstanbul, İzmir, Ankara’dan hariç diğer il ilçeler de çalışmalar olacak mı ve hangi yıl da bu rakama ulaşmayı hedefliyorsunuz?

2 Beğeni

Mahallede hiç fiber yoksa TurkNet oraya öncelik verecek. Videodan anladığım bu. Aslında her mahallede TT fiberi var. Sadece sokaklara girmedi. Bu kafayla olmaz.

1 Beğeni

Şu son zamanlarda kurulan pop noktalarının bulunduğu bölgelere fiberi getireceklerinin sinyalini aldım gibi. Çünkü hepsi TT’nin ana bölgeleri etraftaki iller bu bölgelere bağlı olarak hizmet alıyorlar. Umuyorum ki GigaFiber gelirde bizde faydalanırız :slight_smile: Yine zor bir ihtimalde olsa

Tek kelimeyle birkaç şeyi özetlemeye çalışacağım.
GigaFiber için öncelikle zengin kısımlar ve sıfır altyapı yoğunluğu esaslı. Birde TT girmeden TurkNet girmez, giremez demiyorum çünkü izin işleri ile uğraşmazlar. Hep bakın gigafiber in olduğu yerde tt fiberi çoktan vardır yada x firma fiberi.
Kalkıpta adsl vdsl kullanıcılarına öncelik tanınmaz. Temmuz ayında sınırları kaldıracaklarmış vaede yani kilit olmayacakmış.
Ama yapada isen o kürek boşa çekilecek. Çünkü o konuda bir çalışma yok çünkü verilmeyecek fazlası.

Aslında fiber dışında pek bir şey fark etmez ama sınır sadece fiber aboneleri için mi kaldırılacak? Bilgi kaynağınız nedir?

Merhabalar, GigaFiber hizmetimizi kullanıcılarımızın demografik yapıları ayırt etmeksizin planlı çalışmalar doğrultusunda genişletiyoruz. Sizin dediğiniz gibi zengin fakir ayrımı yok… Ki bölgeleri isterseniz GigaFiber kullanan kullanıcılarımızdan öğrenebilirsiniz. Örneğin; Gültepe, Küçükçekmece vs… Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

TT Fiber girmeden TurkNet o bölgelere giremez demişsiniz ancak biz giriyoruz. Bunlarında bir çok örneği var. İkisi farklı şeyler lütfen birbirinden ayıralım.

Diğer konu için ise evet Temmuz ayında kullanıcılarımız altyapıları desteklediği kadar indirme hızlarını sınır koyulmadan alabilecekler. Ancak aynı şeyler yükleme hızı için geçerli değil çünkü bu hız limitini yerleşik operatör belirliyor.

Fatih mahallesinin neredeyse tamamında fiber var üstüne gigafiberi buradan başlatıyorsunuz ?
Bu da benden size örnek olsun. Başlayacağınız ve devam edeceğiniz yerleri yazarsanız bizzat kendim bakarım yani sorun yok. Zaten elbet buradan da çıkar kullanıcı yazar.

Bahsettiğiniz yerlerde örnek gültepede neredeyse her 2 sokakta bir yeni tip saha dolabı mevcut

Bu 2015 görüntüsüdür yanlış anlaşılmasın.

Küçükçekmeceyi zaten saymıyorum. Biz biliyoruz nerelerde altyapı ne durumda.

Emin olun sizin bildiğinizden fazlasını TurkNet GigaFiber ekipleri biliyor ve yol haritasını ona göre çıkartıyor, belirliyor. TurkNet bu zamana kadar ülkemizde yapılamaz denilen internet devrimlerini gerçekleştirmiş bir firma… Bundan sonra yine bu anlayışlar ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye ve kullanıcılarımızı mutlu etmeye devam edeceğiz.

2 Beğeni

Tabii ki @STORM doğru örnekler veriyor ve haklılık payı var. Kimse yok diyemez zaten. İşte bizim TurkNet olarak anlayışımız bu. Bize talepler gelsin, yapılan işler sorgulansın. Siz değerli kullanıcılarımızdan bu aldığımız tüm geri dönüşler değerlendiriliyor. Hiç biri kulak ardı edilmiyor bundan emin olabilirsiniz.

Ancak GigaFiber altyapımıza son zamanlarda çok yatırım yatıyor ve hızlıca büyütmeye çalışıyoruz. Kısa sürede belirlenen hedeflere ulaşılması için arka planda çalışmalar tüm ince ayrıntısıyla devam ediyor. Elbette gönül ister ki hemen heryere bu altyapıyı getirelim ama herşey bu süreçte bizim elimizde olmuyor. Bugünü düşündüğümüz kadar yarını da düşünüp hareket etmek zorundayız. Yasal mevduatlara uymak gerekiyor, farklı prosedürler var onların yerine gelmesi gerekiyor…

Ama biz bunların mücadelesini veriyor ve vermeye devam ediyoruz. Genel Müdürümüz Sayın Cem Çelebiler’in de dediği gibi hedeflerimiz var ve sizler için gerçekleştirmek için çalışıyoruz.

2 Beğeni

Merhaba Fatih mahallesinde çalışmalar başladı mı acaba ?

2 Beğeni

Tt nin kutuları var ama fiber eve kadar değil . TurkNet gelecekse öbür yıl buyursun türk telekomu bile sokmam :slightly_smiling_face:

Konya’ya ne zaman gelecek peki bu hizmet? Ayrıca fiberden vdsl’e yada vdsl’den fibere geçişin mümkün olmadığını görüyoruz. Aboneliğimizi iptal edince bütün bedava haklarımız yanıyor. Bunun önüne geçmeniz lazım. Konya’ya bu sene içinde gelmez ama ne zaman geleceği ya da planlarınız arasında var mı? @EFG