Turknetli olmayı düşünüyorum.. Bazı sorularım var. (Gigafiber/YAPAvs)

Herkese selamlar :wave: Mevcut internet taahhütüm bitmek üzere olduğundan ve Gigafiber kullanan arkadaşlarımın memnuniyetinden dolayı TurkNet ilgimi çekmeye başladı. Ancak adresimde Gigafiber altyapısı olmadığı gibi, başka alternatif bir altyapı da mevcut değil . Malum sorunlardan dolayı TT altyapısı ile başka bir ISS kullanmaktan da çekiniyorum açıkçası… Nihayetinde kısa bir süre içinde ( 6 ay 1 sene) adresime Gigafiber gelecekse şimdiden turknetli olabiliim. Kafama takılan bir takım sorular var buradan sormak istiyorum müsaadenizle.

  • Bahçelievler/Kocasinan Mahallesi / Görgülü sokak için yakın gelecekte planlanmış bir Gigafiber çalışması var mıdır? (Forumdaki eski gönderilerde mahallenin 2021 planlarında olduğunu okudum ancak hala yok)
  • TT altyapısını kullandırdığı firma kullanıcılarına teknik anlamda adeta eziyet eder bu başıma geldi, bu durum devam etmekte midir?
  • Bu bağlamda yukarıda belirttiğim adreste YAPA mevcut mudur?
    -Eğer yoksa TT VDSL altyapısı ile TurkNet kullanımımda nasıl bir deneyim elde ederim özellikle müşteri hizmetleri ve teknik destek olarak?

Merhaba cmes27, hoş geldin!


TurkNet ekipleri genel olarak çözüm odaklı çalışıyorlar fakat bölgende ki TT ekipleri sorunlu ise bütün ISS’ler de sorun yaşarsın altyapın iyi değilse bütün ISS’ler de sorun yaşarsın fakat F/P ile özellikle yüksek hızlar için TurkNet’i tercih etmeni öneririm.


İstanbul/Bahçelievler de YAPA gözüküyor fakat YAPA santrale yakınsanız o şekilde kullanmanızı öneririm. VDSL bir hizmet alıcaksanız diğer ISS’lere göre özellikle TT’ye göre memnun kalacağınız bir deneyim elde edebilirsiniz ben ve çevrem de sorun yaşadığımız durumlar da ekiplerin aksiyonu ve başarısı bizleri olduğunca memnun etti.


Ayrıca TurkNet’li olmak istiyorsanız buradan “Sınırsız ve Taahhütsüz ADSL/VDSL/Fiber İnternet Paketleri - TurkNet” abonelik sürecinizi başlatabilir ve faturalarınızı zamanınız da ödediğiniz zaman 1 ay bedava ücretsiz internet hakkınızdan yararlanırsınız.

2 Beğeni

Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. Altyapım 84 maksimum 84 mbps kablolu bağlantı ile 77 78 Mbps hız alabiliyorum. Turknetde de bu şekilde olacaksa geçmeye hazırım. Ayrıca modemdeki görseli bırakıyorum.

Bir de bölgemdeki Gigafiber çalışmalarının geleceği ile ilgili bilgi alabileceğim bir yer var mıdır? Şimdiden teşekkürler

Değerler çok iyi ve TurkNet’e geçerseniz bu değerler ile aynı hızları alırsınız. Rica ederim.


İlgili birime ilettim… (Listelerin ve bölgelerin değişebilidiği için net bir eşy söyleyemiyorum fakat GigaFİBER talebini buradan “https://turk.net/gigafiber-istiyorum” oluşturabilirsiniz.)

1 Beğeni

Çok teşekkürler yardımınız için… Evet Gigafiber istiyorum kısmından başvuru yaptım mahalledeki iki arkadaşıma daha yaptırdım hatta :joy:

Son sorum: Ttnetten geçiş sürecinde ortalama ne kadar süre internetsiz kalırım?

Ben TTNET’den geçiş yaptım belgeleri falan teslim edene kadar kesinti olmadı. Her şey onaylandıktan sonra hatırladığıma göre yaklaşık 30 dakikalık falan bir kesinti oldu (daha az veya fazla olabilir ancak 1 saati geçmedi) ardından modem bilgileri verildi onlarla giriş yaptım ve kullanmaya başladım.

Yani kesinti konusunda kafanız rahat olsun çok az bir kesinti yapılıyor.

Bir diğer konu ise bende TTNET’den geçiş sonrası 3-4 gün sonra mesaj geldi ve modem vs. diyerek TTNet 300TL masraf çıkardı bana haberiniz olsun belki sizde de böyle bir durum olabilir.

1 Beğeni

Teşekkürler yanıtınız için. Ben 7 8 yıldır ttnetteyim taa o zaman sanırım bir modem almıştım ama şuan Allah bilir nerede :joy: Oradan bana bir fiyat çıkartacaklar bunu bekliyorum zaten

1 Beğeni