TÜRKNET'in Sıkıntıları

Özelleştirme yapıldı ama,altyapıya müdahalenin sadece TTNet tarafından yapılması,eşit rekabet ortamı oluşmasını engelledi.TurkNet müşterilerine kısıtlamasız hız vermek adına kendi YAPA santrallerini bile kurdu.Fakat, Saha dolaplarından kendi santrallerine iletişim sağlayamıyor bildiğim kadarı ile.İletişimi uzun mesafe doğrudan kablolarla gerçekleştiriyor,gelen 100 Mbits hız iniyor,10-20 Mbits’e.
Altyapı işlemlerini Telekom gerçekleştirmesine rağmen,bütün altyapı problemlerinden kaynaklanan eleştiriler haliyle TurkNet’e geliyor,sitemler ona yönleniyor.
Bu arada TurkNet saha elemanlarınında bir fonsiyonu yok.Ankestreye,daireden gelen kabloyu bile çakmak için,bu Telekom yetkisinde diyorlar.
Bence her firmaya kendi alt yapısını tesis etmesini sağlayacak kanun ve yönetmelikler ilave edilmeli.İsteyen birkaç özel firma birleşerek yapar.
Bu haliyle Telekom’un verdiği kadarını kullanmaya mecburuz.
Buna rağmen TurkNet sayesinde VAE üzerinden de olsa 100 Mbits’e yakın hızlar kullanabiliyoruz.

Böyle olursa daha çok karişiklik çikacagini duşünüyorum. Bence tek el TT yönetmeli kendi altyapisini dusunsenize vodafone sol milleni TurkNet fixnet cart curt herkes mudahaalee ederse daha çok problemler doğurur.

Aslında olması gereken altyapı devlete ait olacak firmalar devletten kiralayacak gerekli koşulları sağlayan her saha personeli müdahele yetkisine sahip olacak türk Telekom devlete ait olsa bile şirket mantığı ile yönetilmesi ve kiralama bedelini devlete ödemeli . Rekabet ortamı oluşması için tüm operatörlere eşit haklar tanınmalı tamamen.

Bu dedigin aslijda birazda olsa iyi ama imkansiz boyle birsey olması