Turknet'in Modemi mi Keneetic Hero DSL mi?

Merhabalar, TurkNet Gigafiber kullanıyorum. TurkNet’in bana verdiği Zyxel VMG3625-T50B modemi ile birlikte. 70m2 evde çekim problemi yaşıyorum. 2.4G çok yavaş, 5G ise kör noktada kalıyor. Konu ile ilgili TurkNet ile defalarca konuşmama rağmen bir anlaşma sağlayamadık :smiley:
Bu süreçte SmartyFi bile almayı düşündüm ama mantıklı bir gerekçe okuyup ikna olamadım. Neyse konuyu çok uzatmadan toparlayayım.

Zyxel VMG3625-T50B modem mi Keneetic Hero DSL modem mi benim için daha uygun olur?
(Bu arada evin içerisinde Xiomi 4 antenli router ile de wifi alanını genişletmeye çalışıyoruz)

Merhaba, almayı mı düşünüyorsunuz yoksa elinizde var mı?

Keenetic Hopper KN-3810 modeline bakabilirsiniz, Wifi AX ile 2,4 Ghz üzerinden daha uzak noktalara yüksek hızda internet ulaştırabilmektedir. DSL cihaz almanıza gerek yok.

Elimde Hero DSL mevcut sadece. yeni bir şey satın alacak bir durmda değilim bu aralar

Merhabalar, elimde mevcut. TurkNet e ilk geçtiğimde satın almıştım, gigafiber e geçince TurkNet kendi modemini vermişti.

İsterseniz keenetic direk bağlaya bilirsin. Bende ilk çıktığında almıştım denedim güzel çekiyor ama evin heryerinde tp link meşh sistem olduğu için köşede duruyor.

1 Beğeni

Anladım ben yeni satın alacaksınız sandım. Bu durumda her iki cihaz da birbirine yakın kapsama alanları verecektir. Ama yerinizde olsam Keenetic kullanırdım çünkü çok daha gelişmiş ve bol bol ayarları olan bir cihaz.
Modemi evin koridorunda yerden en az 2 metre yükseğe konumlandırmayı deneyebilirsiniz. Eskiden odamdayken salonda hiç çekmeyen 5Ghz frekansı şu an modem koridorda tavana takılıyken evin her noktasında full çekmekte. En uç noktaya bile gitsem wifi kısmı hep mükemmel seviyede.