Size basit 1 yıllık istatistik nereye ve kime ait olduğunu paylaşmam. Ama bilin ki arka plan da giden gelen veri planladıkları gibi değil
Bildiğim kadarı ile konuşayım benim olduğum bölge yeni yerleşim yeri. Etrafim da ki bazı yerlerde hala altyapı yok. Altyapı dan ziyade apartmana çekili bakır yok. Zaten yollar altyapı nedeni ile kazıldı diye hatırlıyorum 2 sene önce. Hatta şuan bile yollar kazık bir vaziyet de deski çalışması yüzünden. Yani buraya TT nin ana altyapısı yeni geldi. Çünkü dediğim gibi daha bir çok apartman da altyapı yok. Bizim apartman 16 dairelik yeni satın aldım daha binayı 1 yıllık. Yan taraf da bir apartman daha var 12 dairelik birde arka cephemde var apartman yine 8 dairelik olması lazım. TT ekipleri TurkNet 'e geçtiğim de port arızasi için geldiğimde sohbet etmiştim. Tıp 7 saha dolabını da onlar yapmış 2 3 seene mi ne oldu dedi saha dolabı için. Altyapı da yeni geldi buralara dedi. Zaten saha dolabı içini hep merak ettiğim den onlar port ayarlaması yaparken gıcır gıcırdı. Dediklerini doğrular niteliğin de yani velhasıl muhabbet benim bölgem de mahallem de altyapı tamamen yeni. Apartmana gelen bakır boru da dahil. Şuan bir üst komşum var neetspeed kullanıyor. 75 mbps hızında netini kullanıyor çayır çayır. Ama biz bir alt komşu ve TürkNetli olarak gördüğün gibi rezil rüsva icindeyiz. Yan apartman dsmart kullanan var onlarda da problem yok. Yani şuan tamamennnnnnnn TurkNet in iğrenç problemi ile uğraşıyorum. Yarın gün içi neetspeed ile görüşeceğim zaten. Şuan ki portuma sahip cikacaklarsa ki şuan ki portum 98 destekliyor. Direk iptal verip neetspeed geçeceğim. TurkNet dalga geçer gibi deney tüpü gibi internetlerlw oynamaya devam etsin. Sonra da face reklamlarinda TurkNet bildiğiniz gibi değil bekleriz diye reklam yapıp millet ile dalga geçmeye devam etsin.
Ağa ben hep 93-98 arası gidip geliyorum (Kablolu olarak ) .Wi-Fi üzerinden 2.4GHz de 50-53 ,5GHz de 80 civarı yani bu sorun sadece sizde mi var anlamadım Ben bir sorunum olunca tak diye muhattap ta buluyorum mesajlarıma hızlıda cevap veriyorlar.Umarım sorunlarınız düzelir Yani
Şuanda kabloluda sıkıntı giderilmiş görünüyor. Ancak anlamadığım 5ghz frekansta neden kablolu ya yakın hız alamıyorum maksimum 60 mbps geliyor. Modem(router) zte h298a fiber router.
Knka Kanalları değişsene bi configrasyonlara bi göz gezdir
Knka bak ttnet arıza sorgu de kurumsa kısma giriş yap sonra turknetin sana mesaj olarak bunu atması lazım yada buna benzer bi mesaj
burada işaretli kısımdaki yeri kopyala ve buraya gel bakalım neler olmuş https://kurumsalohm.turktelekom.com.tr/guest.jsp?page=guestArizaSorgula buraya giriş yap o referans yazan yere o arıza ıd yapıştır sonra sorgulaHangi kanallar şu mhz mi.
2.4ghz de 20 ile 40 var.
5ghz için 20-40-60-80 Mhz var.
Şuanda 2.4ghz için 40 Mhz
5ghz için 80 Mhz kanalını seçmişim.
Aynen knka bak internette araştır sen o ayarlarda sorun çıkarmışsındır kessin kanalları internetten bak en iyi kanalı seç baktın sorun devam ediyor otoya al kanalı birde öyle dene
Şimdi dediğini yapıp test edeyim
Knka TurkNet mobil uygulamasını indir.Kablosuz ağ iyileştirme diye bi bilgi kısmı var uygulamada detaylı olarak anlatıyor.
Naptın varmı bi gelişme ??
Bu 5ghz frekansı
Bu da 2.4ghz frekansı
Frekans Mhz değerleri otoya aldım.
Bende kablosuz ağı iyileştirme kısmı yok TurkNet Online İşlem Merkezi de. Muhtemelen benim modem fiber modem olduğu için olabilir. Vdsl modemler den farklı çünkü.
Uygulamadan deneyin.
Uygulamayı nereden indirecem google play den mi
Evet, Google Play üzerinden indirebilirsiniz.
Bilgi: Mobil Uygulama — TurkNet
Knka senin Ayarlar otoda kalsın benimde burada çalışma var eve gidince bi test yaparım. Dönüş yaparım sana