Türknete geçmek istiyorum fakat Türk Telekom Altyapı Olduğu Halde Sistemde Gözükmüyor?

Beyler TurkNet’e geçiş yapmak istiyorum fakat yapamıyorum çünkü alt yapı gözükmüyor bahsedecek olursam.

A ve b bloktan oluşan bir sitede oturmaktayım. Apartmana kadar yani bodruma kadar fiber bağlantısı uzun zamandır var fakat evlere bakır ile VDSL olarak veriliyordu. Yaklaşık 10 ay önce a ve b blok için aynı anda 3 gün içerisinde bütün daire ve evlere fiber bağlantı kabloları verildi. Aşağıdaki bağlantılarda yapılmış. Hatta a Blok 9 aydır kullanıyormuş altyapı yapıldığı andan itibaren 3 gün sonra başvurup kullananlar varmış. Üzerinden 10 ay geçti b Blokta hala fiber altyapısı gözükmüyor. Türk Telekom kapsama alanı altyapı sorgulama sayfasından sorgulama yaptığımda a Blok üzerinde fiber bağlantı gözüküyor. Fakat b Blokta “Seçtiğiniz lokasyonla ilgili bilgiye ulaşılamamıştır.” hatasını gösteriyor. Bundan yaklaşık 3 hafta önce VDSL altyapı gözüküyordu sadece fiber gözükmüyordu. Son 3 haftadır “Seçtiğiniz lokasyonla ilgili bilgiye ulaşılamamıştır.” hatasını gösteriyor. Bütün altyapı zaten 10 ay önce yapıldı tek gereken sistemde altyapı sorguladığımızda fiber alt yapının gözükmesi ve sonrasında bizim başvurabilmemiz. Altyapı gözükmediği için başvuramıyoruz fakat hali hazırda VDSL hat olarak internet kullanıyoruz. Bu sorun neredeyse 1 seneye yaklaştı ne zaman çözülecek?

Bundan dolayı geçiş yapamıyorum.



Beyler bu sorunu yaşayıp çözüme ulaşabilen varmı aranızda veya sağlam bir öneriniz varmı Türk telekom ile her yerden irtibat kurdum fakat çözüm olmadı.

Selam @ysnknl44, altyapı yerel sağlayıcıya ait olduğu için yerel sağlayıcı bölge müdürlüğünü ziyaret edip durumu görüşmeniz gerekiyor. Devamında konu çözüme ulaşabilir :raised_hand:

Bölge müdürlüğü ile iletişime geçmeyi deneyeceğim teşekkürler.

Sorguyu nereden yapıyorsunuz ? Sorma nedenim şu bizde de bir şey görünmüyordu. Sorgu sayfaları vs ben GIBIRNet Alt yapı sorgulama | Fiber sorgulama - GIBIRNet | İnternet dan sorguladım bir baktım var. Sonra turk.net’e destek açtım 2. gün arkadaşlarında desteği ile şak bağlandı. Binanızda fiber dağıtım kutusu varsa (ufak olan) vardır alt yapıda sinyal. Bir sorgulayın buradan derim. Hatta turk.net’e istek açtığımda sorguda hala yoktu ama beni geri aradıklarında olduğunu söylediler. Şansınızı deneyin

Gibir dahil bütün sitelerden sorguluyorum hocam hepsinde yok gösteriyor halbuki var :smiley:

Destek kaydı açın onlar farklı sorguluyor ve sinyal varsa kutuda dönerler geçiş için.

Açtım yine sorgulayınca olmadığı gözüküyor fakat 3 gündür bölgemizde kesintiler vardı müşteri hizmetlerine sorduğumda Türk Telekomun alt yapı ve bakım çalışmaları yaptığını söylediler dün akşam yine kesintiler oluyordu bunu sorguladığımda ise

İşlem
Teknolojik Altyapı Dönüşümü Çalışmaları

Müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak amacıyla Türkiye genelinde altyapımızı güçlendirme ve teknolojik altyapı dönüşümü çalışmalarına devam ediyoruz. Bu nedenle belirtilen hizmet noktalarımızda, internet hizmetlerinin kapasitesini ve performansını arttırmak için çalışmalar yapılacaktır. Bu çalışmalar sonucunda müşterilerimize daha düşük gecikme süresi, daha geniş kapasite, yüksek hız ve daha güvenilir bir hizmet deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Çalışma süresince herhangi bir hizmet kesintisi yaşanması beklenmemektedir.

Şeklinde gözüküyordu fakat hala alt yapıda aktif bir fiber gözükmüyor.

Az bir süre sonra görünecektir :+1:

Teknolojik Altyapı Dönüşümü Çalışmaları başlığından dolayımı böyle söyledin yoksa sendedemi aynı işlemler olmuştu?

Muhtemelen bundan dolayı

Binada fiber dağıtım kutusundan bahsetmişsin burada dostum resimlere ekledim 1. ve 2. resimdeki küçük kutudan bahsediyorsan.

Umarım dediğin gibi olur dostum çünkü A blok ile B blok aynı anda yapıldı alt yapılar bundan 9 ay önce. Orası hemen aktif oldu A blok yani ama B blok benim blok hala alt yapıda gözükmüyor 9 aydır.

Evet o kutu ftth kutusu :+1: Eğer yakınsanız müdürlüğe gidip hızlandırın. Kurulum gözden bile kaçmış olabilir. Aynı sitede ilk blok girilmiş unutulmuştur vs. Olabiliyor çünkü

Adres sorgulayıp sayfanın sonunda adresinizde farklı altyapı mı var? Yeri çıkıyorsa oradan başvuru yapın…

Bunuda yaptım 3 ay önce değişiklik olmadı.

Bugün Telekom tarafından arandım 9 aydır beklediğim yetmiyor gibi A blok şuan kullanıyorken B blok sadece sistemde gözükmediği yetmemiş gibi bana diyorlarki Haziran ayında olacak 2. çeyrekte yapacağız diyorlar sabır sınıyorlar bence :smiley: