Türknet'e geçmek istiyorum ama hız konusunda çekincelerim var

Türk Telekom’dan uzun zamandır çıkmayı düşünüyordum ve nihayet taahhüdümün sonuna geldim. Oturduğum binada Türk Telekom en fazla 15 mbps hız verebiliyor. TurkNet’ten altyapımı sorgulattığımda 35mbps’a kadar internet hızına ulaşabileceğimi söylediler. Ama aynı zamanda Türk Telekom’un altyapısını kullandıklarını belirttiler. Şimdi çekincelerim var dediğim en büyük nokta burası. Türk Telekom altyapısı kullanılmasına rağmen nasıl daha yüksek hız verebiliyorlar? Eğer TurkNet’e geçersem vaat edilen 35mbps hıza ulaşabilecek miyim yoksa sadece paketim 35’lik olup yine düşük hızda internet mi kullanacağım?

Modem hat değerlerini yollar mısınız? Orada alabileceğiniz en fazla hız değeri gözükmekte.

Dostum şu linkten sorgulama yapıp sonuçları söyler misin?

https://tpc.net.tr/forum/pages/altyapi-sorgulama/

15Mbps dediğin şey ADSL şuan modem arayüzünde aldığın hizmet ADSL ise doğaldır. TurkNet sorgulamanda VDSL diyor muhtemel ki 35Mbps dediğine göre muhtemelen en azından 25Mbps gibi bir değer alırsın tabi önce VDSL e geçip hat değerlerini görmek gerek. Keenetic modem ise daha fazlasınıda alabilirsin SNR düşürerek.

Öncelikle TurkNet 35 diyor ya bu altyapini verdigi maksimum hiz, %70i(24 Mbps) verirlerse sana taahhütlerini saglamis oluyorlar. Merkeze uzak koy vs bir yerde isen bu hizi alman muhtemel.

Her istasyonda hiz düser, mesela mahalleye kadar fiber geliyorsa(fiberde genelde hiz dusmez) sonrasinda fiber dolaptan evine gelen bakir kabloda mesafeye göre hiz kaybi olur.

Yillar önce kenar bir mahallede 35Mbps hiz aliyordum, TurkNet 75 gösterdi gectim. Aldigim hiz yine 35 oldu. Kabloda sorun oldugu ortaya cikti, %70den düsük hiz oldugu icin ariza olarak degerlendirildi ve TurkTelekom kablo cekti yillarca 73 Mbps hiz aldim

Bu iki yerden de altyapi sorgula, en hizli olana gec.

Imkan varsa altyapini yükselt, (örnegin benim evim VDSL üzerinden 50Mbps aliyordu, yan ve karsi binada fiber vardi. Binama Fiber cekilmesi icin TürkTelekom’a basvurdum sikistirdim, fiber gelince hizim 100 Mbps’ye cikti.)

Modemdeki dsl hat değerlerinize göre aslında biraz yorum yapılabilir. Yanlış hatırlamıyorsam şurdan da detaylı altyapı sorgulama yapılabiliyordu. https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/

Değerlerde ADSL 14k kbps diyor o da 15mbps gibi bir değere geliyor. Çok anladığım konular değil ama modemde eski. TurkNet vdsl altyapı olduğunu söylüyor. Modem adsl sanırım. Operatör değişikliği ile birlikte modemi de değiştireceğim.

En büyük sıkıntı başka birileri internetten reels bile izlese oyunda pingim fırlıyor. Çok yüksek hız beklentim yok. Sadece rahatça oyun oynayabileyim internette gezineyim yeterli benim için :smiley:

Birisi 24mbps diyor diğeri 26mbps. Aslında çok merkeze uzak bir yerdeyim denemez ama merkezde denemez. Oturduğumuz binaya gelen hat falan eski sanırım. Türk Telekom müşteri hizmetleriyle konuşurken bu tarz bir şeyler söylemişlerdi. Bende gelin yenileyin o zaman demiştimde istediğim sonucu vermedi :smiley:

Altyapı Türü: VDSL2
Boş Port: Var
Maksimum Hız: 26.064 Mbps
Santral Mesafe: 731 Metre

Fiber olmadan bu altyapı ile maalesef bu sorunlarınız devam edecek. Santral mesafesi uzak bu durumda VDSL bile olsa eski kablolar ve dolaplar ile alabileceğiniz hız ADSL kalitesinde olacak maalesef.

Peki bu eski kablo ve dolapların yenilenmesi için yapabileceğimiz bir şey yok mu? Çünkü boşuna para ödüyorum gibi hissediyorum. Sabahları bilgisayar kullanamıyorum.

Var tâbi. Bunlardan ilki şahsi olarak bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğüne giderek altyapı yenileme veya fiber dönüşüm için talep dilekçesi vermek, mahalle muhtarı ve diğer yerel yönetimler aracılığıyla altyapı talebinde bulunmak. Bir diğer seçenek mahallenizde aynı şekilde kötü internet hizmetini alan komşular ile birlikte imzalı dilekçeyi yine bağlı bulunduğunuz Telekom müdürlüğüne iletmek. Son olarak sosyal medyanın gücünü kullanarak ilgililere ve yetkililere altyapı talebini iletmek.

1 Beğeni

Oturduğum mahallede ne yazık ki imza verecek insan bulmak zor. Mahallede arıza oluşmuş bizim dışımızda hiç kimse arama zahmetinde bile bulunmamıştı. 1 ay internetsiz kaldık şikayet edeni görmedim :smiley: Şahsi olarak dilekçe vermeyi denerim ama sonuç çıkacağını düşünmüyorum. Teşekkürler yinede <3

1 Beğeni