Oturduğum bina 2 yıllık yeni bir bina ve binada sadece fiber internet altyapısı var. Tüm komşularımız da fiber internet kullanıyorlar. Aktif olarak Türk Telekom fiber altyapısında NETGSM interneti kullanıyordum. Fiyat politikası sebebiyle de TurkNet’e geçiş yapmak istedim. Başvuru ekranında İnternet var seçenği seçip Hizmet numaramı girdiğimde ekran görüntüsündeki garip hatayı alıyorum.
Bu noktada ise şöyle bir problem mevcut: Ben bu adreste bu hizmet numarasıyla TurkNet dahil olmak üzere 3 farklı servis sağlayıcıdan fiber internet desteği aldım. Başka bir adreste TurkNet kullanıyorken şu anki adresime TurkNet firmasında nakil işlemi yaptırdım. Bu noktada en başında hizmet numaram yine TurkNet tarafından belirlendi. Şu an geçiş yapmak istediğimde hizmet numaram 178 ile başladığı için bakır altyapı kullandığım ve fiber altyapı kullanmadığımdan ötürü sıfırdan kurulum yapmam gerektiği tarafıma aktarılıyor. Geçiş aşamasında ilk 3 ay %50 indirim kampanyasını kullanmak istediğimi söylediğimde de zaten 750 TL indirim olacak, bu şekilde kurulum ücretini karşılamış olursunuz şeklinde dönüş yapılıyor. Ben neden kampanyadan yararlanma hakkımı, TurkNet’in bana tahsis ettiği ve bu hizmet numarasıyla TurkNet’ten ve farklı sağlayıcılardan daha önce fiber hizmet almama rağmen, şimdi kabul edilmemesi yüzünden kaybedeyim?
Evime fiber kablo geliyor GPON’da sonlanıyor ve Türk Telekom’un verdiği modem ile de internete çıkıyorum. Oturduğum binada herkes fiber kullanıyor, bakır altyapı mevcut değil. Bakır altyapı olsaydı bu zamana kadar zaten fiber internet kullanmam mümkün olmazdı. Halen farklı sağlayıcılara geçiş yaparken fiber opsiyonu karşıma çıkıyor ve yine aynı hizmet numarasıyla da fiber internet kullanabileceğim aktarılıyor. Yaşadığım problemi ve bakır altyapı iddiasını farklı sağlayıcılarla paylaştığımda böyle bir şeyin mümkün olmadığı defalarca tarafıma aktarıldı. TurkNet’te neden durumun bu şekilde insanları zora sokacak şekilde yönetildiğini öğrenmek ve problemimin herhangi bir hak/kampanya kaybım olmadan giderilmesini talep etmekteyim.