Merhabalar, ben ailemle birlikte yaşadığım evimizdeki internetimizi TT’dan TurkNet’e geçirmek istiyorum. 2022 Haziran başında, cehennem kapısı olan TT taahhütü bitiyor. Yıllar boyu süregelen TT aboneliğimiz zamanında aktif olarak kullandığımız sabit hat numarası ile de bağlantılı. Maalesef fiber altyapı henüz yok, sitede de VDSL 72 mbps gözüküyor. TurkNet’e geçerken emin olmam gereken bazı şeyler var ve bunları nasıl elde ederim, pratik bir yolu var mıdır, dikkat etmem gereken kısımlar nelerdir bunları öğrenmek istiyorum. Bulmuşken bunu foruma sormaktan daha iyi bir fikrin olamayacağı kanaatindeyim. Sorunlarımdan bazılarını yazayım, aklıma gelirse konunun devamına başkalarını da eklerim. Öncelikli olarak sabit hattan tamamen kurtulmak istiyorum. TurkNet’e başvururken bunu sağlamak için ne yapabilirim? Bunun haricinde TT servisi babamın üzerineydi, TurkNet’in de aynı şekilde olmasını istiyoruz. Fakat TT’de olduğu gibi online işlemler, modem arayüzü vs. konularıyla ben ilgileneceğim. O yüzden onun telefon numarasına SMS gitmesi işleri bir hayli uzatıp zorlaştırıyor. Bunu yaşamamak adına kendi telefon numaramı ve/veya eposta adresimi vermem ileride herhangi bir soruna davetiye çıkarır mı? Ayrıca bir de oturduğumuz daire maalesef uzunca bir “L” şeklinde ve ben interneti dağıtabilmek için türlü türlü cambazlık yapmak zorunda kaldım. Biri router modunda olmak üzere iki modem ve bir sinyal güçlendirici kullanıyorum(modemler arası bağlantı 10 metrelik ethernet kablosu ile). Daha pratik çözüm önerileriniz varsa denemeyi çok isterim. Şimdilik bu kadar, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
İsterseniz TT de iken telefon aboneliğini iptal ederek yalın internet kullanmak istiyorum diyebilirsiniz eğer kabul görmez ve farklı bir sorun çıkarsa telefon hattınız ile birlikte TurkNet e gelirsiniz ve aboneliğiniz başladığında yalın internet kullanmak istediğinizi TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden iletebilirsiniz. (İlk faturanıza sabit telefon ücreti yansıtılabilir. “10tl”)
Hayır chrun işlemi yaparken kendi GSM numaranızı verebilirsiniz. Ama sözleşme babanızın adına olmalı ve onun imzası gerekli.
Kablolu bağlantı ucuz ve sağlıklıdır. Ama bu karmaşadan kurtulmak istiyorum derseniz power line cihazlara göz atabilirsiniz. (Fiyatları biraz tuzlu)
Bunu yaşamaktansa 10₺ ödemeyi tercih ederim açıkçası.
Maalesef biliyorum. Elimden geldiğince kablolu yapıyorum. Modemden şuan için 2 ethernet çıkıyor, ileri bir zamanda 3.'yü çıkarmayı planlıyorum. Onun dışında telefon ve tablet gibi cihazlarla evin özellikle uç kısımlarında internete bağlanmaya çalışmak işkence gibi oluyor.
Peki başvuruyu ne zaman yapmamı önerirsiniz? 3 Haziran TT sözleşmesinin bitiş tarihi. En erken ne zaman yaparsam ideal bir sonuç elde ederim?
Mayıs ayının 20 sinden sonra yapar iseniz çok cüzi miktarda bir cayma bedeli çıkar bunu da TurkNet zaten faturanıza indirim olarak size geri ödemiş oluyor. Haziran öncesi başvuru yaparsanız ücretsiz kurulum ve ekstra olarak arkadaşını getir kodu ile kâr etmiş olursunuz. TT den kullanım için verilmiş modeminiz varsa bunu iade etmeniz gerektiğini de hatırlamak isterim.
Bir fiber modem vardı, önceki yaşadığımız evde fiber altyapı olduğunu yeni taşındığımızda altyapı olmadığı için modemin çalışmayacağını belirtmişlerdi nakil sırasında. Elden şubeye teslim ettik. Sağdan soldan bulduğum, arkadaştan eşten dosttan aldığım birçok modemi nakil sonrasında deneme yanılma yöntemiyle en iyilerini ayırt ederek internet bağlantısını yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden aslında TurkNet’e geçtikten sonra hem fiber destekleyen hem de mevcut hat üzerinden internet verebilecek bir modem almayı düşünüyorum. Sitedeki Zyxel modem bunun için uygun mudur? Uygunsa nasıl temin edebilirim, ne yapmam gerekir?
Fiber için TurkNet kullanımınız için ücretsiz modem veriyor şu an için ekstra bir cihaz alacak iseniz Zyxel de olabilir keenetic de tamamen bütçenize bağlı bir durum. Eğer şu an elinizde çalışan bir modeminiz varsa hem dolar kurunun düzelmesi hem de yeni teknoloji cihazların piyasaya sürülmesini bekleyebilirsiniz. Yeni abonelere TurkNet modem satışı yapıyor. Detaylı bilgiyi web sitesi üzerinden alabilirsiniz…
Fiber yok maalesef, ama TurkNet’e geçtikten sonra dediğiniz gibi web sitesinden abone bilgilerimle alabilirim sanırım. Ayrıca dolar kurunun da düzelmesini bekleyemiyorum ne yazık ki İlginiz için çok teşekkürler
Rica ederim şimdiden hayırlı olsun diyelim öyle ise