TürkNet'den TT'ye Geçiş

Merhaba,

TurkNet’ten oldukça memnunum, iki ayrı aboneliğe de sahibim hatta birçok kişiye önerdim ancak son birkaç aydır ping değerim yavaş yavaş yükseliyor. Geçen aylarda maksimum 14 ping değerini görür iken şimdi 27 ms ping takılıyor. Ayrıca; son bir haftada yüksüz >230 ms ping görüyordu, gecen gün tekrar 27’lere indi.

Eski ping değerlerime inmek TurkNet ile pek mümkün görülmüyor, müşteri hizmetleri de önünde metni okuyor ya da kopyala/yapıştır ile gönderip duruyor; kablolu bağlantı, arkadaki programları kapatın gibi…

TurkNet’den TT’ye geçiş yaptığımda direkt TT sunucularına bağlanacağım için bir miktar ping değerinde iyileşme olacağını düşünüyorum hatta eskisi gibi maksimum 14 ping değerini alacağımı zannediyorum.

TurkNet ile GeForceNow Ankara sunucusuna bağlantı rotası bu şekilde;

Untitsled
Resmin büyük boyutu

Rotada Amasya’da var ancak Amasya ile herhangi bir bağım yok. :slight_smile:

TT’ye geçtiğim takdirde bağlantıdaki ping değerinde sizce ne kadar iyileşme olabilir?

Sevgiler.

Bu testi hangi programla yaptınız?

Open Visual Traceroute

1 Beğeni

Selamlar @Emsanator, sizi tekrar forumda görmek güzel :raised_back_of_hand: Ping probleminiz ile alakalı son oluşturduğunuz destek kaydının numarasını benimle paylaşır mısınız?

Selam @alperenatici çok naziksiniz teşekkür ederim. Destek kayıt numaları şu şekildedir;

  • 59280326 (48 saat yanıtsız kaldığı için otomatik olarak kapanmıştı)
  • 59418366

Aynı sorundan bende muzdaribim maalesef normalde maksimum hız testinde 26 alırken boşta şuanda 46-47 alıyorum bu sorun 3-4 haftadır var ve her geçen gün yavaş yavaş 1-2 şeklinde artarak bu hale geldi.

Tekrar merhabalar, süreci network biriminin devraldığını görüyorum. En kısa sürede inceleme ve müdahale sağlanacak.

İlginiz için teşekkür ederim.

Bir çözüm bulunabildi mi acaba. Bana atılan cevap bizlik bir sorun yok bağlantı noktanızda ya da ethernet kablonuzda sorun var diyorlar bir dün gece 35 den 42 oldu pingim gece boyunca öyle kaldı bugün yine 35 e düştü. Burda sorun nasıl bende olabiliyor ben anlamıyorum.

Selamlar @Paethon, paylaştığınız testleri inceledim. Testlerde sorun görünmüyor. Eğer problem devam ediyor ise tekrar test gerçekleştirmeden önce kayıt içerisinden verilen tavsiyeleri uygulamanızı rica ediyorum.

1 Beğeni

10 Gündür devam eden yüksek ping ve düşük internet bağlantısı nedeniyle iptal talebi gönderdim ancak 10 aylık ücreti peşin ödemiştim, kalan ayların ödemesi tarafıma iade ediliyor değil mi? Sevgiler.

Selamlar @Emsanator, evet. İade edilecek. Tekrar görüşmek dileğiyle :handshake: