Türknet Yurtdışı İndirmelerinde Yavaşlık

TurkNet yurtdışı indirmelerinde aşırı yavaş normalde 80mbit internetim var fakat yurtdışı indirme hızı 6mb ve bunu birebir yaşıyorum screenshotları ekledim gereken neyse biran önce yapılsın lütfen diğer internet servisimde böyle değildi twitch’de bile donuyor artık can sıkmaya başladı.

Bu durum sunucu ile alakalı ve tarayıcıdan verim alamayabilirsiniz. Yurtdışı indirmenizi optimizasyonu sağlam olan speedtestte deneyimleyebilirsiniz. Telefondan giriyorsanız uygulamadan daha sağlıklı olur

merak etmeyin tüm gerekli şeyleri biliyorum kablolu şekilde bağlıyım ve hız testi nperf altyapısından :slight_smile:
ekstra olarak önceki internet firmamda böyle bir sorun yoktu.

O halde speedtestten bi tane yurtdışı sunucusu seçip deneyebilirsiniz :slight_smile: bu testte sorun varsa ekran görüntüsü ile kayıt iletin desteğe

konunun ekinde bulunan fotoğrafta hız testleri açık bir şekilde ortadadır incelerseniz görürsünüz teşekkürler :slight_smile: .

Merhaba, hattınıza tanımlı herhangi bir statik IP var mı?

Eğer hattınıza tanımlı statik IP kullanıyorsanız size atanan IP de sorun olma olasılığı var yani destek kaydı oluşturup IP adresinizin değiştirilmesini talep etmenizi önerebilirim.

yok statik ip güvenliğim nedeniyle kullanmıyorum

Sorununuz statik IP den kaynaklı olabileceğini düşünüyorum yani IP adresinizi değiştirip hız testi yapmanızı önerebilirim.

dediğim gibi statik ip kullanmıyorum.

Vdsl müşterisiyim bende bir sorun yaşamıyorum bi destek kaydı açın bence hattınızda bir sorun olabilir
dwn

1 Beğeni

umarım çözüme kavuşuruz yoksa tek çare başka yollara başvurmak kalıcak.

1 Beğeni


valla hocam bende vdsl kullanıcısıyım bende de sıkıntı yok

Benim fiber internet olmasına rağmen yurtdışı ping sorunu ve download sorunu çok oluyor testlerde fakat kullanım esnasında bi sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Daha önce buna benzer bir şikayette bulundum. Malesef yurt içinde hızlar harikayken, yurt dışındaki sunuculara bağlanıldığında hem hızda düşüşler hem de ping’de artmalar gözlemleniyor. Bu sanırım benim gibi Türk Telekom alt yapısı kullanan kullanıcılarda daha fazla oluyor. Özellikle bağlandığınız sunucuya kaç farklı node (düğüm) üzerinden bağlandığınıza göre bu kalite düşmeleri katlanarak artabiliyor. Hız testi yapmak için seçtiğiniz server atıyorum çok fazla düğüm üzerinden bağlanılan bir kasaba/kentte ise, o zaman bant genişliğinizin büyük kısmına elveda diyebiliyorsunuz. Merkezi yerleşkeler ve global internet altyapısında ana damarların sonlandığı noktalar (büyük şehirler, kıyı şehirler) ise nispeten daha kaliteli bağlantı alıyor. Fakat malesef neresi olursa olsun asla yurt içindeki kadar kaliteli bir bağlantı ben sağlayamıyorum. O yüzden de biraz hayal kırıklığına uğruyorum. Şimdilik Türk telekom alt yapısı üzerinden bağlı olduğum için TurkNet 'e çok da bişey diyemiyorum ama ilerde gigafiber gelince de bu böyle olursa külahları değişiriz.

Size tavsiyem, bir global internet ağı haritası bulmanız ve hız testlerini merkezi internet hublarının bulunduğu şehirlerdeki sunucular üzerinden yapmanız. Nispeten daha yüksek hızlara ulaştığınızı göreceksiniz.

Merhaba @incibey, bu sorununuz için bize Online İşlem Merkezimiz üzerinden destek kaydı açarak durumunuzu iletin. Netuzman arkadaşlarıma hattınızı ve hizmetinizi kontrol etsinler. Size yardımcı olsunlar.

Arkadaşlarımızın dediği gibi şu an TurkNet özelinde böyle bir sorun yaşanmıyor. Siz farklı bir sebepten dolayı böyle bir durum ile karşılaşıyor olabilirisiniz.