Merhaba. TurkNet YAPA ADSL Kullanıyorum ve YAPA Hız profillerinde eksiklik var. Bende sadece Standart ve Kesintisiz modlar var. Ancak Oyun ve Hızlı YAPA profilleri bende çıkmıyor. Benim gibi YAPA ADSL kullananlarda toplam 4 profil varken, bende sadece 2 profil çıkıyor. Bu sorun ile alakalı TurkNet’e destek kaydı açtım ve sorunu ilettiklerini söylediler ama günler geçti ve değişen hiçbir şey yok. Ne yapmam gerek?
Görüşleriniz neler??
ADSL’de iki seçenek var. VDSL’de 4 seçenek var.
Ping değerleri normalse eğer bölgenize göre. Sıkıntı yoktur. VDSL’de oyun modu ping seviyesini düşürür. Hızlı normal mode ping seviyesi yükselir fakat stabil bir bağlantı sağlar.
Hocam normalde Hızlı profil olsa, ADSL’de Upload’ım yükselebilirdi. O mod, Upload tarafındaki SNR’yi düşürerek Upload’ı biraz daha yükseltiyor.
YAPA ADSL Kullanıcılarının Oyun ve Hızlı profillerine VDSL2 kullanıcılarından daha çok ihtiyacı var aslında. TurkNet’in o 2 profilleri ADSL kullanıcıları için kaldırması cidden çok saçma olmuş. Özellikle Oyun ve Hızlı modları sayesinde ADSL üzerinden daha yüksek Upload almak mümkün oluyordu. Hatta, eskiden YAPA ADSL kullanan birisi tüm YAPA profillerini denemiş. Bakın…
Bu görseller bana ait değil ama Oyun ve Hızlı YAPA profillerinin daha yüksek Upload verdiği oldukça belli…
Lütfen, kaldırılan o 2 profil YAPA ADSL kullanıcılarına geri getirilsin. Bunu TurkNet’e bildirelim. Ben bu konu ile alakalı TurkNet’e destek kaydı açmıştım. Bana, TurkNet Online İşlemler ile alakalı teknik bir sorundan dolayı olduğunu söylemişlerdi. Ancak hala o eksik 2 profil geri gelmedi.
TurkNet’in YAPA ADSL için o 2 profilleri geri getirmesi, bizim için iyi olur. Upload artar. Ayrıca, TurkNet YAPA’da olmama rağmen hala AnnexM vermiyorlar bana. AnnexM, ADSL’deki Download’ın ufak bir kısmını Upload ile paylaştırarak en fazla 3.5 Mbps’e kadar Upload hızlarına erişim imkanı sağlar. AnnexM Modunu aktif edecek olan “Upload modu (ADSL için)” adlı bir YAPA profili daha eklenebilir mi? Madem YAPA’dayız, bol bol teknik özellikler, ayarlar olsun. Kullanıcı dostu olsun yani. Kendi tercihlerimize göre çeşitli ayarlar yapabilelim. Şu anlık YAPA profilleri geniş bir yelpazeye sahip değil.
Ayrıca, hazır profiller dışında, ADSL2+ Modülasyon ayarları diye yeni bir özellik ekleseler işin kralını yapmış olurlar. Bahsettiğim şey nasıl birşey biliyor musunuz? Hani modeminizde “Ek modu” olur ya. Örneğin; Annex A/L/M/I diye gider. Bu seçeneklerin TurkNet Online İşlemlerde aktif etme veya devredışı bırakma özelliği eklenebilir. Mesela ben YAPA ADSL kullanıyorum ve daha yüksek Upload için modemimden ek modunu AnnexM yaptım ama sinyal gelirken sürekli ISS tarafından engellendiğini gördüm çünkü o hizmet teknik olarak desteklense bile, ISS tarafından izin verilmiyor. Bu bağlamda, bende TurkNet Online Işlemler’in Modülasyon ayarlarına girip, oradaki “AnnexM” yazan kutucuğu işaretliyorum ve kaydete basıp, bekliyorum. Modemdeki DSL ışığının söndüğünü ve tekrar yandığını farkediyorum ve sonunda ADSL2+ ile AnnexM sinyal almaya başlıyorum. Böyle düşünün. Bence harika olurdu.
Hem internet konusunda teknik bilgisi zayıf olan arkadaşlarımızda Annex modlarının ne olduğunu öğrenmiş ve deneyimlemiş olur. Biraz teknik bilgi öğrensinler.
Böyle basit ve kısıtlı seçeneklerle TurkNet bizi sınırlı bırakmamalı. ^^ Gelişmiş özellikler eklensin ki hem bilmeyen arkadaşlar, ayarları deneyimlesin ve ne işe yaradığını öğrensin. Ben mesela ADSL2+'da şu an 1063 Kbps Upload alıyorum ama bunu 1500 - 2000 Kbps’e çıkarmak istiyorum. Bunun için AnnexM yardımıma koşardı şahsen ama o hizmet TurkNet’te yazılımsal olarak devredışı. Bu sebeple, AnnexM’yi açmak veya kapamak bizim kararımız olsun. Deneyim = Tecrübe. Tecrübe = Bilgi.
Bu arada, Upload SNR’sini en fazla 1 dB’ye kadar düşürüp, en yüksek Upload hızını elde etmemizi sağlayacak bir ayarda eklenir umarım Online İşlemlere. ASUS Modemlerdeki Kararlılık ayarının hem Download hem Upload tarafında uygulanabilir olan versiyonunun Online İşlemler Merkezi’nde olması baya iyi olabilir. Zaten herkesin modemi ASUS değil. Ben bile ASUS DSL-AC51 modemimle en fazla Download SNR’yi düşürerek Download hızımı arttırabiliyorum ancak Upload SNR’sine müdahale edemiyorum çünkü ASUS modemimde Upload için Kararlılık ayarı eklenmemiş.
vdsl.de.oyun modu varmi ?
Umarım Hızlı ve Oyun profilleri geri gelir.
Nedense konuyla ilgilenen pek arkadaş yok gibi…