Türknet wifi hız sorunu

Merhabalar 15 inde TurkNet abonesi oldum gelen arkadaş ve müşteri hizmetleri ilgilendi . Ancak hız ölçümü yaptığım kabloyla 850 lerde hızlar alırken wifi de hızlar 300 civarlarında dolaşıyodu . Smartfiy olarak başvurusunı yaptım ki daha iyi olsun diye ancak malasef hızı bi türlü yükseltemedik . Arıza kaydı oluştrdum ve gelen ekip bana wifi den bu kadar hız alınabilir diye söyleyince şaşırdım tekrar dan arıza kaydı bıraktım bu durumda ne yapabilirim desteğinizi rica ediyorum


Hızım bu şekilde bundan yukarı çıkmıyo wifide desteğinizi rica ediyorum

Selamlar @Mhmtklc76, 5ghz üzerinden mobil cihazınız ile aldığınız değerler normal görünüyor. Yakın mesafede olmanız, cihazın kapasitesi, bölgesel yoğunluk gibi etkenler değerleri doğrudan etkileyebilir.

Gigafiberde bu kadar mı alabiliyoruz 700 800 bekliyodum ben ama bu çok az değil mi

Alıcı cihazın anten sayısına modemin yerine vs bağlı bir durum.

Keenetic Giga ile 2x2 Wifi 5 ile maksimum 604Mbps alabildim.
Keenetic Hopper 2x2 Wifi 6 ile 650 civarında bir hız alıyorum.

Paketim 500 Mbps olduğu için daha üstünü göremedim maalesef

Merhaba, Kullandığınız cihazların wifi 5 olması yetmiyor. Hem internet alacağınız cihazın hem internete bağlanacak cihazlar özellikli olması gerekiyor. Cihazların geniş bantı ne kadar geniş olursa o kadar hız artar.
image

Keenetic titan router almayı düşünüyorum Router olarak ne kadar verim alabilirim yada hizimda değişim olucakmıdır? Türknetin verdiğin cihazı kaldırım gpondan direkt routere bağlıcam

Geçen sene yazdığım konuya yazdım. Cihazı kullanan kişiden bilgi almadıkça cihaz almak mantıksız. Sanardım ki daha yüksek cihaz almak bunun için en iyisidir diye öyle birşey yok.