Turknet voip bilgilerini niye vermiyor?

Kaç defa desteğe yazdım olumlu dönüş alamadım turk telekomun verdiği aşırı vasat cihazı kullamak istemiyorum modem çok kısıtlı ve kötü, belki ayrı wifi voip telefon alıcam ,android applerde kullanmak istiycem firma zorla telekomun cihazını kullancan demeye getiriyor resmen,yasal sahibi olduğumuz voip hat sip şifresini vermiyor firma.

Merhaba @kerimcem, TurkNet olarak kullanıcılarımıza VOİP hizmeti sunmuyoruz. Bu sebeple arkadaşlarım size bu bilgiyi vermişlerdir.

alıyorum arkadaşım fiber üstünden zte h298a da voip bilgilerini bile görüyorum sip şifresi hariç yıldızlı saklı sabit hat hizmeti alıyorum sabit hattım sizde ayda 1000 dk.

ben telekomun cihazından hiç memnun değilim dedim kullanmak istemiyorum dedim,voip bilgilerini veremiyorsanız çözüm olarakta sabit hattı bakıra geri taşıyın bende istediğim routerı alayım dedim ondada bir çözüm üretemediler, elmanlarınız voipin ne olduğunu hatta sip şifresinin bile ne olduğunu bile bilmiyorlar zaten şansa kullanıyoruz :))
ki sonradan cihazı değiştirdim iyki kurtulmuşum dedim, cihaz berbat 2 oda ötede bile çekmiyor o derece vasat, sorunum sabit hattımı kullanmak.

1 Beğeni

İnternet hizmetinin şifresini denediniz mi?

Belki tplinklerde ki gibi yedekleme dosyası alınıp şifresi dosya içinden alınabilir. Denemek lazım.

Ama verilmemesi kadar saçma birşey yok. Ne yapacaz şifreyi öğrenince. Şifrenin amaçı, istediğimiz hedef, istek belli. Başka ne amaç için kullanılır bu şifre.

Ev dışında yaşayan birilerine o bilgiler verilerek numara kiralaması yapılabilir veya TurkNet abonesi olmayan kişilere numara kullandırılabilir. Bu da etik ve yasal olmaz. Bence verilmemesi doğru bir karar.

2 Beğeni

iyide ben telekomun dandik cihazını kullanmak zorundamıyım cihaz türknetin verdiği ipv6 hizmetini almaktan aciz 2 oda ötede çekmiyor ne anladım fibere geçmekten ozaman, sabit hat kullananlar mağdur oluyor hadi dedim cihazı rooter yapıp sadece telefon için kullanıyım kenarda o bile olmuyor router özelliği yok.

1 Beğeni

Köprüleme ile internet için diğer bir modemi kullanabilirsin. Belki işe yarar.

köprülemede interneti dağıtıyor sadece ip almadığı için voip çalışmıyor.

Zte modemlerin config dosyası alınıp çözülebiliyor. Böyşece root kullanıcısı etkinleştirilebiliyor ve şifresi öğrenilebiliyor. Belki root kullanıcısında şifre gösterilebilir veya o config dosyasında tutyluyor olabilir.

1 Beğeni

yaptım herşey tamamda şifre yıldızlı gizli malesef v9 benimki içindeyken göstermenin bir yolu varmı acaba ?

Onuda hat sahibi düşünsün. Zaten uğraşan bir şekilde Modemden o şifreyi çekiyor. Her halukarda sorumluluk hat sahibinde. Türkcelin Bip’i de aynı mantık ile çalışıyor. Ben istesem başkasının bip’ini bir mesaj ile kurup, onun numarası üzerinden istediğim yeri arayabiliyorum. Hat sahibi bunun güvenliğini kendi almalı. Hatta bip’de sip protokol kullandığından bahsettiler. Veri üzerinden ses genelde sip üzerinden yapılıyor.

ZTE H298A v9 da çeken göremedim v1 olsaydı bari config dosyası decode oluyor bulanabilirdi uzman kullanıcı sayılırım cihaz rootlu zaten şoyle tarayıcıdan kaynak kodlarını açtım birşey gözükmüyor.

Kaynak kodlarında görmeniz zor. Sunucu yani modem içerisinde o sayfa oluşturulduğundan client tarafından alınamaz. Fakat modemin ssh arayüzüne erişebilirseniz belki şansınız olabilir. Ayrıca modem içerisinde serial pinleri var ise (4 adet) arduino veya usb ttl ile çıktılar okunabilir. Ayrıca ara yüze komut gönderebilirseniz daha fazla bilgiyi çekebilirsiniz. Fakat modemi açmak sorun olabilir ve uğraşmaya pek değmeyebilir.

Örnek
image

sağol puttyle erişiyorum ama ne komut yazcağım konusunda en ufak fikrim yok :slight_smile: bizimkiler bağrınca telefon diye dandik telekom routerı geri taktım bugün isyanlardayım TurkNet ipv6 iptal evin yarısında çekiyor insan bunu router diye vermeye utanır.

sağol puttyle erişiyorum ama ne komut yazcağım konusunda en ufak fikrim yok :slight_smile: bizimkiler bağrınca telefon diye dandik telekom routerı geri taktım bugün isyanlardayım TurkNet ipv6 iptal evin yarısında çekiyor insan bunu router diye vermeye utanır.

Yatay kullanmak yerine dikey kullanıyor olabilirsiniz.

yatay kullanıyorum ev büyük 120m2 ondan yeni aldığım router heryerde iyi sayfa geçişleri bile hızlandı zaten işelmcinin kalitesizliğinden olsa gerek biraz ağır çekim sayfaları açıyordu .