TurkNet VDSL'den fibere geçiş süreci nasıl oluyor?

Selamlar’
Fibere geçmek için TurkNet’e işlem başlatacağım. Şu an VDSL hizmetini kullanıyorum geçiş işlemini başlatınca VDSL hizmetini kesiyorlar mı?

Fiber altyapı vs hazır olmadan hat eve gelmeden başvuru yapsanızda kesilmez. Diğer türlüsü anayasaya bile aykırı çünkü iletişim ve haber alma özgürlüğünüz kısıtlanır.

Benim de başvurum var daireye fiber gelecek onu bekliyorum. Zaten geçiş 1-2 dk’lık iş o kısım sorun değil.

Önemli olan daireye kutudan gelecek fiber güzergahı sıkıntılı olmasın. Sıkıntı yoksa TT çekiyor modem vs onlar veriyor. Kalan kısmı TNN hallediyor. Eğer çekim sıkıntılıysa (duvar delme, kablo kanalı vs) fiber kabloyu bırakıyorlar siz elektrikçi vs çektirip haber veriyorsunuz.

1 Beğeni

Hocam çoğu yerde türk telekom ekibinin kendisinin çektiğini söylüyor doğalgaz borularından benim binada biraz eski olduğu için doğalgaz borularından getirilmesi gerekiyor eğer yapmazlarsa boşuna boşuna yine elektrikçi masrafı

Geçecek yer varsa yaparlar yoksa bina da bunun yapılması lazım.

Fiber kablonun ucunu çakacak ekipman ve bilgiye sahip pek elektrikçiye denk gelmedim. Çok azdır yani. Bırakın fiber Cat6 ucunu çalmadan giden elektrikçi bile gördüm çokça. Elektrikçi çekmiş kabloyu ben gidip rj45 çakıyorum ucuna… İş elektrikçiye kalırsa o hat bağlanmaz bence. Kolay olmaz sorunsuz o işi halledecek adam bulmak.

O kadar yazımdan uç çakmayı nereden çıkartınız ? Kablonun çekilmesinden bahsediyorum çakılmasından değil.

O zaman elektrikçi çekecek, sonra Telekom tekrar gelecek ve uçları çakacak. Sürece birkaç gün ekleyecek haliyle. :thinking:

Özellikle eski apartman vs’de mecburen. Yeni binalarda zaten hazır kanallar vs var hemen çekiyor kendileri. Ama işin sağlam olması için çekilecek güzergahı uygun hale getirip TT’ye gelin çekin demek en doğrusu.

Bizim insanımız da bir garip aslında güzergah hazırlamak bişey değil. Katlara uygun delikler açılıp kanal çekilerek sıkıntısız çözülür. Maliyette çok olmaz. Ama insanlarla anlaşmak büyük sıkıntı. Kendin yaptığında insanlar hemen ses çıkarıyor ama delme işlemini falan Telekom yaptığında insanlar devlet kurumu olarak gördüğü için ses çıkarmıyor.

Yani garip enteresan bir ortamda yaşıyoruz. Elektrikçi getirmenin bir zorluğu da o. Ha birde fiber kablo ile çalışmamış elektrikçi geleneksel kablo çekme teknikleri ile ilerleyince kabloya zarar verebiliyor. Örnekleri var hatta Pc hacosı kanalındaki Taner Aydos’ta benzer bir sorun yaşamış ve videosunu çekmişti. İşi yine Telekom ekipleri çözmek zorunda kalmıştı.