Türknet VDSL Ping değerleri

Merhaba millenicom habersiz zam yaptığı için TurkNet’e geçmeyi düşünüyorum. İstanbul için LoL EUW ve CS:GO ping değerleri ne durumda? Bir de abone olurken artık kurye mi geliyor yoksa ben belgeleri mi yollayacağım kargoyla?

LOL TR 10-12 diye biliyorum. CS GO 36-50 arası diye biliyorum. LOL EUW 50-60 olacağını düşünüyorum. Geçişlerde kendiniz kargoya teslim ediyorsunuz diye biliyorum.

1 Beğeni

LoL EUW hakkında bilgim yok maalesef CS:GO Ping değeri 47 - 55 Ms, abone olurken belgeleri kurye getiriyor ardından belgeler sisteme yüklenip işlemler sağlanıyor.

2 Beğeni

Hocam Avrupa pingleri özellikle riot sunucu pingleri
diger iss’lere bakacak olursak yüksek Google pingleride iki katında bayadir yani size kalmış bir durum @Natkarat aktif Euw lol oynuyor daha iyi anlatacaktır size

2 Beğeni

Hocam özellikle euw sunucuları için bir iyileştirme halen yok. Hala stabil değil kısaca. Bazen 60-65 bandında oynarken zaman zaman 90 civarına çıkıyor. Bunun sebebi de trafik yoğunluğu başka bir şey değil. Yani en kısa rotadan ulaşmak yerine ucuz yerleri tercih ettiğimiz için sorun yaşıyoruz bilginiz olsun. Alttaki konuda aktarmaya çalıştık ama halen bir çözüm sağlanmadı. En basitinden lolün bir kendi sunucusu birde amazon sunucusu var bu ikisine peering gibi bir çözüm sunsalar her şey çözülecek ama yetkililerden ses seda yok. :slight_smile:

League of Legends EUW ping sorunu

1 Beğeni

Antalya anlık 45ms ve günlük 50mb geçmiyor testlerde ve en düşük CS:go ping rekorumu TurkNet’te aldım 42ms ile. Normal de biraz fazlaydı pingler ama iyileştirme yapıldı (Çoğunluk) ve bunula ilgili kontrollerin ve takibin yapılıyor olması.
Lag Report” internet servis sağlayıcı bağlantı raporu.(LOL)

1 Beğeni

Hocam zaten Tr serverlarında sıkıntı yok. Asıl sıkıntı yurtdışına açılınca oluyor. Bu arada ekleme yapayım Valve için oldukça iyi sonuçlar çünkü peering gibi bir sistem var sanırım. Aynı Valve’de olduğu gibi LoL Avrupa sunucuları için de iyileştirme istiyoruz. :slight_smile:

1 Beğeni

(istanbul - vdsl)
csgo da sunuculara olan pingler bu şekilde.

oyun içinde min. 53 civarı gördüm, ortalama 58 civarı diyebiliriz. (net_graph da yazan ms den bahsediyorum)

bu da merak edenler için vie.valve.net tracert ı
Ekran Alıntısı

Denemelik bir oyuna girdim ve ping bu şekilde idi anlık

1 Beğeni

son zamanlarda gördüğüm en düşük hız en son testlerde 90 küsür idi

1 Beğeni

Statik IP mi kullanıyorsunuz? Normalde cgnatte IP 10 ile başlamıyor muydu? En son İstanbul’dayken Valve’ye 9 hoptu. Sizde bayağı düşükmüş.

1 Beğeni

CGNAT 100’lü IP ile başlıyor ve Sanırım BYMCS arkadaşımıza, söylemişsin ve “Version 10.0” ile başlayan kısım IP değil, Windows sürümü/yazılımı ile ilgilidir. Hop sayıları değişebiliyor fakat iyileştirmeler yapıldı, eksik kalan geliştirmeler de mutlaka yapılacaktır. Bir çok kullanıcı 4, 5 gibi hoplar da daha düşük ms ile buluşabiliyor.

1 Beğeni

Evet BYMCS arkadaşımıza sordum, 172 ile başlayan IP yi kastetmiştim. Statik IP satın almamız durumunda daha düşük mü oluyor onu öğrenmek istiyordum.

Valorant tarafında pingler böyle. LoL EUW için de frankurt pingleri büyük ölçüde aynı olur tahminimce.

valorant ping


Bu da csgo için tracert. Umarım faydalı olmuştur.

1 Beğeni

O IP değişir, çünkü: O kullanıcın değil, sunucun veya sunucuya erişim için giden yolun IP değeri.


Düşükte olabilir, yüksekte olabilir. IP sayısı ve Statik IP ping durumunuza etki edebilir.

2 Beğeni