Türknet vdsl den fibere geçtim

Merhaba ,
TurkNet 2018 tarihinden beri vdsl kullanıcısıyım İzmir’e taşındım bina 0 ftth Türk Telekom fiber yeni aktif oldu şimdi belgeleri kontrol ediyoruz eski operatörünüzü TurkNet 'e geçiş için sesli onay alınması gerekiyor yazıyor şimdi zaten türknetliydim bu durumda aranacakmıyım

Bir de Türktelekom gelip dedi bu bölgede başka İsslere fiberi vermiyoruz diyor boşuna başvurmayın felan diyor TurkNet ile görüşmem sonucunda ortak anlaşmamız var dediler başına gelen varmı ?

Öyle bir şey yok. Siz başvurmayın diye söylüyorlar. Belgelerinizi yükleyip kargolayın ve bekleyin. Belgeleriniz ulaştıktan saatler sonra veya 1 gün gibi (süre değişebilir ama uzamıyor) sisteme yüklenecektir ve sesli onay adımına geçecektir. Yine aynı gün veya sonraki gün arayıp onayınızı alacaklar. Onay sonrasında Aktivasyon aşamasına geçersiniz. Burda da TT ekiplerinin yoğunluğunda göre evinize gelirler ONT ve modem kurulumunu yapıp internetinizi aktif ederler. TT ekibi gittikten max 5 - 10 dk sonra IP almaya başlamıştım.

1 Beğeni

İnşallah kuruluma o TT elemanı gelir ne oldu dersin :sweat_smile:

1 Beğeni

Şans belki denk gelir :blush: benim daire dublex modemi aşağı kuracaklar tahminim bilgisayar yukarıda kablo ile bağlanacak umarım sorun yaratmazlar

Fiber kablo çekili ise cihazları takip gidecek. Yukarı kablo çekme işi size kalır.

Daire kadar çekili

Muhtemelen pay vardır kutunun içinde zira kablo o kadar çıkıyorsa silikonla oraya yapıştırlar gponu.

Pay yok gibi çektiğinde gelmiyordu ek yaparlar birleştirilebilir bakalım TurkNet 95 mi vericek 110 mu göreceğiz

Hangi model marka modem taktılar ?

Benim kablo evi iki kez dolanacak uzunluktaydı. Bir fazlalığı kapı girişi yukarıda bulunan telefon kutusuna (Ev vdsl alt yapıya göre yapılmış) toplamıştım.

Nokia ONT ve ZTE modem.

Onay alındıkdan sonra tahmini kaç gün içerisinde bağlanır ?

1 Beğeni

Aynen benim kablo da 1 metre pay ile bırakmışlardı. Bir de bende iki fiber ucu çıkıyor. Diğeri ne diye sorduğumda yedek olarak bir sorun olursa diye çektiğini söyledi. Peki ben bununla ikinci bir abonelik acabilir miyim dediğimde telekomdan acabilirsiniz demişlerdi.

Ertesi gün sabah 9.30 da gelmişti.

Bende vdsl den fibere geçmek için talep açtım toplu arama gerçekleşecek dedi 2 hafta sürer dedi bu toplu arama olayı neyse.

Tek core fiber ile de açılabiliyor aslında.

İlk kez duydum. Ev 5 yıllık. Hiç VDSL gelmedi. 2018 de fiber çekmişler. Evde değildim. Boştu ev.

Dediğim gibi diğer kabloya birşey olurda diye çekilmiş. Ama ayriyeten de yeni bir abonelik için de kullanılabilirmisim.

İzmirde fiber yurt içi yurt dışı kaç olur acaba