TurkNet VAE üzerinden daha yüksek upload hızına sahip paketler sunacak mı?

Herkese merhabalar, hatırlayacağınız gibi bu yılın ilk aylarından yaklaşık Haziran ayına kadar Turk Telekom upload hızlarını kademeli olarak yükseltmişti (35Mbps için 12Mbps, üstü için 15Mbps). Bir süreliğine de olsa internetimizi bu hızlarda sorunsuz bir şekilde kullanmıştık. Fakat bu tarihten sonra bir şeyler oldu ve bu hızlar düşürüldü, ardından da VAE teklifinin onayı belgesinde daha yüksek upload hızlarına sahip yeni hız profillerinin hazırlandığını gördük.

Bazı internet servis sağlayıcılarının halihazırda yüksek upload hızlarına sahip paketler sunmaya başlamış olduklarını gördüm. Sorum ise; acaba TurkNet, ücreti mukabilinde veya ücretsiz bir şekilde, daha yüksek upload hızlarına sahip paketler sunacak mı ya da mevcut hız profillerini daha yüksek upload hızı içeren profillerle güncelleyecek mi? Böyle bir plan veya düşünce var mı? Çok teşekkür ederim.

Selamlar @sanalika, TurkNet olarak paketler arasında seçim yapma karmaşasını ortadan kaldırmak adına altyapının desteklediği en yüksek hızı (100 mbps’e kadar) sabit fiyattan sunuyoruz. Daha yüksek hızları kullanıcılara sunmak adına GigaFiber hizmetimize ağırlık veriyoruz. Görsel paylaşarak belirttiğiniz paketlerdeki port ücretlerinin mevcut politika ile uyuşmaması ve hızların ölçümlerindeki bazı durumlar nedeniyle şu anda daha farklı paketler sunmuyoruz.

Gigafiber altyapısı çok yaygın olsa evet kabul edilebilir ama Ankara için hiç yeni haber gelmiyor. 2021 planlaması nasılsa aynı.