Turknet Vadettiği Hızı Vermedi

Merhabalar @OkayCaglikose , hattınıza ulaşan hız 56,6 mbps, binadaki altyapıdan(Ankastre kutusundan) dairenize kaliteli kablo çekmek tabiki gözle görülür bir fark yaratacaktır. Ancak size ulaşan hızın üstüne çıkmanız sanırsam pek mümkün değil. Çünkü size 56,6 mbps hız geliyor. Alacağınız kablonun size katacağı tek şey size gelen hıza yakın hızlara ulaşmanızı ve stabil bir internet kullanmanıza yarayacaktır.

Aklınıza takılırsa diye “neden hattıma gelen hızın tamamını kullanamıyorum?” bu sorunun cevabı şu: kullanılan hat incecik iki bakır kablodan oluşan dsl/telefon hattı kablosu. Bu yüzden size ulaşan hıza yakın hız almanız bu kabloya çok yük bindiriyor. Kablolar ince ve bakır olduğundan bu yükü kaldıramıyor ve internetiz kesiliyor. Bu sebeple bakır altyapıda size ulaşan hızdan ne kadar uzaklaşırsanız o kadar stabil internet alırsınız. Ancak altyapınızı yeni ve kaliteli bir kablo ile yenilerseniz (bu kaliteli kabloların amacı daha fazla yükü taşıyabilmektir) size ulaşan hıza daha yakın ve stabil bir internet kullanabilirsiniz. Bunun sonucunda yine de alabileceğiniz maksimum hız 56,6 mbps dir. Lütfen bunu bilerek altyapı yatırımınızı yapınız. Yine de, ne kadar kaliteli olursa olsun, bölgenizdeki internet kullananların sayısının artması veya hali hazırda internet kullanan kişilerin hızlarını arttırması alacağınız hızın düşmesine sebep olacaktır. Çünkü mahallenizi besleyen internet saha dolabının da bir sınırı var. Bütün mahalleye internet sağlayabilmek için interneti (çok adaletli olmasa da :slight_smile: ) herkese eşit bir şekilde dağıtacaktır. Örneğin; benim mahalleme 2 sene önce saha dolabı geldiğinde 78 mbps hız alıyordum. Ancak mahalledeki herkes kullanmaya başladı bazıları hızını yükseltti şu an 55 mbps alıyorum. Bu konuda aklınızda bulunsun.

Ayrıca kablo için paylaştığınız linkteki ürün sanırsam yanlış. Yanılmıyorsam o kablo sadece modem ile bilgisayar arasında kullanılan kablo (ethernet kablosu). Sizin Category 6 (CAT 6) hat kablosu almanız gerekiyor. Bu konu hakkında benim pek bir bilgim yok. Arkadaşlar yardımcı olacaktır.

1 Beğeni