Turknet Vadettiği Hızı Vermedi

Geçen hafta perşembe günü Ttnet aboneliğimi sonlandırarak TurkNet’e geçiş yaptım. Bugün kurulum yapıldı. Eski servis sağlayıcımdaki paketim 50mbps’di Aldığım hız yaz kış hep 46 mbps’di. Altyapımızın 67 mbps desteklediğini söylerek bize 50 mbps paketi uygun görmüşlerdi lakin TurkNet’i aradığımda altyapımızın 75 mbps olduğunu söylerek 75 mbps pakete abone ettiler ve hızımızın asla 70 mbps altına düşmeyeceğine garanti verildi. Lakin kurulumdan bu yana 4 - 5 saat geçmesine rağmen defalarca test ettim sonuç hep 40 mbps. Eski hızımdan daha düşük bir hız vermeleri çok ironik. Kurulum yapan kişi kurulumdan 2 saat sonra modemi 1 dk kapa aç tekrar test edind edi ama asla düzelmedi. Ayrıca bir sorun daha telefondan bağlanıyoruz internete fakat hiç bir şeyi açmıyor. Ancak bilgisayardan kablolu bağlantı ile kullanabiliyorum.

Merhaba, hoşgeldiniz. Online işlem merkezi üzerinden paket bilginizi ve teknik destek kısmından teknik bilgiler kısmını kontrol edebilir misiniz? Orada size 75mbps paketi mi tanımlanmış? Ek olarak modem arayüzünden hat bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?


Evet 75 mbps yazıyor.

192.168.1.1 adresinden modenize erişip sistem monitörü başlığı altından xDSL istatistiği kısmının ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?

Bende 75 mbps paketteyim ama aldığım hız 40 45 arası normalde 75 aliyodum 2 3 gün önce nolduysa 40 45 alıyorum destek kaydı oluşturmuştum ama saçma cevaplar veriyorlae hat degelerinde 76799 kbps olarak gözüküyor normal ama hız testinde dediğim gibi çözüm sunmuyolar


İnşallah doğru alanı çekmişimdir çünkü modem ara yüzünde sistem monitörü başlığını bulamadım.
Bu arada modemim Tp-link ac1200 Vr300

Selamlar @OkayCaglikose, bağlı olduğunuz port ile alabileceğiniz maksimum hız 57 mbps’dir. Bu hızı alabilmeniz için 75 mbps olan paketin tanımlanması gerekiyordu. Şu anda bu paketten hizmet alıyorsunuz. Bakır altyapıda %30 kayıp olağan kabul ediliyor. Prime Time’da bu kayıplar daha da artabiliyor. Şu anda 45 mbps alabildiğinizi ve 17 saattir kopma sorunu yaşanmadığını görüyorum. Daha yüksek hızlar bağlantınızı kararsızlaştırabilir.

Demekki hız vaadinde TurkNet bizi şişirdi.
Bilgisayar boştayken sürekli test yapıyorum fakat 40 mbps üzerine asla çıkmıyor.
Bakır altyapıdaki kayıbı telafi edebilmek için altyapı kablosunu değiştirmek işe yarar mı?
Kurulum yapan kişi binadaki altyapının telefon kablosu üzerinden olduğunu ve bunu cat6 turuncu bakır kablo ile elektirikçiye değiştirirsek daha iyi bir sonuç alabileceğimizi söyledi hız bakımından. Bu konuda sizin görüşleriniz nelerdir? Yapılabilecek iyileştirmeler varsa lütfen fikirlerinizi sunar mısınız?

Cat6 kablolama kesinlike faydalı olur. Kablosuz olarak bağlantı sağlayacaksanız 5ghz kanalı üzerinden bağlantı sağlayabilirsiniz. WiFi sinyalleri birçok etkenden etkilenebileceği için hızınız kablosuza oranla düşük olacaktır.

Bahsedilen kablo bu sanırım eğer yanlış ise en iyi en kaliteli kabloyu almaya hazırım varsa bir öneriniz?
Ben evden çalışıyorum bu yüzden evde özellikle kablolu bağlantımın iyi olması yeterli. Wifi için modem şuan iyi çalışıyor sorun yok.
Bu konu dışında önerebileceğiniz iyileştirme varsa açığım.

@tnetwork @moderators size performans önerilerini paylaşmak isteyebilir.

1 Beğeni

Benim de iki modem - router arasında bağlantı için bir ethernet kablosuna ihtiyacım var. Ben de önerilere açığım :slight_smile:

Amazon.com.tr buldum Amazon’da :confused:

Merhabalar @OkayCaglikose , hattınıza ulaşan hız 56,6 mbps, binadaki altyapıdan(Ankastre kutusundan) dairenize kaliteli kablo çekmek tabiki gözle görülür bir fark yaratacaktır. Ancak size ulaşan hızın üstüne çıkmanız sanırsam pek mümkün değil. Çünkü size 56,6 mbps hız geliyor. Alacağınız kablonun size katacağı tek şey size gelen hıza yakın hızlara ulaşmanızı ve stabil bir internet kullanmanıza yarayacaktır.

Aklınıza takılırsa diye “neden hattıma gelen hızın tamamını kullanamıyorum?” bu sorunun cevabı şu: kullanılan hat incecik iki bakır kablodan oluşan dsl/telefon hattı kablosu. Bu yüzden size ulaşan hıza yakın hız almanız bu kabloya çok yük bindiriyor. Kablolar ince ve bakır olduğundan bu yükü kaldıramıyor ve internetiz kesiliyor. Bu sebeple bakır altyapıda size ulaşan hızdan ne kadar uzaklaşırsanız o kadar stabil internet alırsınız. Ancak altyapınızı yeni ve kaliteli bir kablo ile yenilerseniz (bu kaliteli kabloların amacı daha fazla yükü taşıyabilmektir) size ulaşan hıza daha yakın ve stabil bir internet kullanabilirsiniz. Bunun sonucunda yine de alabileceğiniz maksimum hız 56,6 mbps dir. Lütfen bunu bilerek altyapı yatırımınızı yapınız. Yine de, ne kadar kaliteli olursa olsun, bölgenizdeki internet kullananların sayısının artması veya hali hazırda internet kullanan kişilerin hızlarını arttırması alacağınız hızın düşmesine sebep olacaktır. Çünkü mahallenizi besleyen internet saha dolabının da bir sınırı var. Bütün mahalleye internet sağlayabilmek için interneti (çok adaletli olmasa da :slight_smile: ) herkese eşit bir şekilde dağıtacaktır. Örneğin; benim mahalleme 2 sene önce saha dolabı geldiğinde 78 mbps hız alıyordum. Ancak mahalledeki herkes kullanmaya başladı bazıları hızını yükseltti şu an 55 mbps alıyorum. Bu konuda aklınızda bulunsun.

Ayrıca kablo için paylaştığınız linkteki ürün sanırsam yanlış. Yanılmıyorsam o kablo sadece modem ile bilgisayar arasında kullanılan kablo (ethernet kablosu). Sizin Category 6 (CAT 6) hat kablosu almanız gerekiyor. Bu konu hakkında benim pek bir bilgim yok. Arkadaşlar yardımcı olacaktır.

1 Beğeni

Ekran görüntüsü 2023-12-12 004919
Benim buradaki bilgilerim değişmiş bu normal mi? Altyapım şuan 67 mbps görünüyor. Yıllardır internet sitelerinde altyapımı sorguladığımda her zaman 67 olarak görüntülüyordum fakat daha önce size paylaştığım ekran görüntüsünde daha farklı bir sonuç vardı. Eski görüntüde yukarılarda hala duruyor.

Bu arada iki kişi etiketi atmıştınız performans önerileri paylaşmak isteyebilir diye. Bu kişilere mesaj mı atmalıyım? @tnetwork @moderators

Tekrar selamlar, Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden kayıt oluşturursanız ekipler inceleme ve işlem gerçekleştirecek.

Merhabalar,
Modeminize ulaşan değer sürekli değişkenlik gösterecektir. Daha önce bu kadar yüksek hız size ulaşmadıysa bölgenizde bulunan saha dolabına bağlı bazı müşteriler internet hizmetlerini kapatmış olabilir, saha dolabının kapasitesi arttırılmış olabilir veya yakına bir yere yeni bir saha dolabı konularak yük hafifletilmiş olabilir. Bunun sonucunda size ulaşan hızda artış gözlemlenmiş olabilir. Güncel değerlerinize bakacak olursak alabileceğiniz maksimum hız 66Mbps ancak SNR margin değeriniz 8db de olduğundan hızınızı yükseltirseniz yüksek ihtimal internet kopma veya stabilite sorunları yaşayacaksınızdır. Çünkü bu değerlerle bile 1 dakika’da 17 CRC(packet loss) almışsınız.

Ankastre kutusundan dairenize kaliteli ve eksiz kablo çekmeniz durumunda biraz daha yüksek hız ve stabil bir internet almanız mümkün.
Bu durumu bir önceki mesajımda belirtmiştim aynen geçerli.