Turknet vaat ettiği hızı alamıyorum



Merhaba 27 Mayıs günü GigaFiber bağlattım. Ancak vadedilen 1000 Mbps hızları göremedim. Wi-Fi 5 kanalından Max. 330 Mbps’leri gördüm. Kabloluda ise bilgisayarım 100 Mbps desteklediği için ölçemedim ancak kablosuzda 800 küsurleri görenler varmış. Acaba sorun hattımda mı yoksa verdikleri modemde mi ve bu soruna ek olarak TP-Link deco E4 kullanıyorum ancak cihaza gelen hız 100 Mbps’yi geçmiyor. Farklı kablolar denesem de sonuç yine aynı. Modem arayüzünde de lan hattına 100 Mbps gittiği gözüküyor. Bu sorunları nasıl çözebilirim yardımcı olabilecek var mı?

Merhaba @alihandemirtas , hızınızla ilgili destek kaydınızı oluşturdum. Ekiplerimiz detaylı kontrol ederek size dönüş yapacaklar :pray:

kablon cat5 ise kabloluda en fazla 100 mbps alabilirsin cat6 denermisin birde anakartın ethernet kartı 1000 mbps desteklimi.

Hocam cat5e kullanıyorum kablo teknolojisi gereği 867 mbps e kadar çıkabiliyor ancak benim aldığım hız 330 mbps nin üzerine çıkmadı bir türlü bilgisayarın ethernet kartı eski olduğu için gigabit desteklemiyor ancak cep telefonum 5 ghz destekliyor zaten hız testini de 5ghz kanalından yapıyorum

Tamamen donanımsal.Teorik olarak daha yüksek hızlara çıkabilir denilse de gerçekte wifi 5 300-400 mbps maks hızı.Daha yüksek hızlar için wifi 6 modem ve wifi 6 destekleyen cihazlar şart. Wifi 6 da genişlik 80 den 160 a çıkıyor galiba kullanmak nasip olmadı ama.

1 Beğeni

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.