Türknet Vaad ettiği hızı sunmuyor

TurkNet’e geçerken altyapı sorgulamam sonucu 82 mbps olduğunu, bana bu hıza kadar hizmet verileceği söylendi ama şuan bana hat kapasitemin 76096 Kbps olduğunu ve bundan yukarısını veremeyeceklerini söylüyorlar. Konu hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Selamlar @BaranIshigami, rica etsem kablolu hız testi sonucunuzu ve modem ara yüzünden hat değerlerinizi buradan paylaşır mısınız?

Kablolu yapamıyorum pc modeme uzak. Modemin hemen yanında kablosuz test yapınca 70 mbps download 7.5 mbps upload alıyorum.

Merhabalar, TurkNet Forum’a hoş geldiniz :hugs:

Hat değerleriniz gayet güzel, hattınızın stabil şekilde alabileceği en yüksek hızı alıyor gözüküyorsunuz. SNR Margin offset ayarı sunan bir modem kullanarak -Keenetic ve Asus modemler buna izin veriyor diye biliyorum- 80-85Mbps dolaylarına çıkabilirsiniz fakat hattınızın stabilitesi azalabilir ve CRC hataları almaya başlayıp kopmalar yaşayabilirsiniz. Hattınızı bu şekilde kullanmaya devam etmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Altyapı sorgulama da tam sonuç vermiyor genelde, yaklaşık bir değer veriyor. O yüzden tamamen aynı sonucu beklememek lazım.

Zamanınızı ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim :slight_smile:

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.