Turknet Ttnet İp Yonlendirmesi

suanda turknette bazi sitelere girmeye calistigimda beni 195 le baslayan bir turk telekom ip adresine yonelndiriyor.pcde sorun yok telefonda oluyor bu durum farkli bolgelerdeki bircok kiside var sorun

site rarbg(.)to. quad9 dns ile pc de sorun yok modemde sorun yok ping atarken sorun yok ama android telefon browserla girince dns over https varken bile 404 yazan bir siteye yonlendiriyor

195.175.254.2

ilgilenecek biri var mi cok sacma bi sorun.biraz arastirinca bu ip adresinin taaa 2014 de twitter yasaklarida yonlendirdikleei ip oldugu ortaya cikti.

garip olan telefonda dns over https aktif yani https trafigine mudahelenin imkani yok ya turknette sorun var yada ttnette .DPI ekipmanimi acik kaldi anlamadim

sorun an itibari ile duzeldi.fakat sanirim kimsenin bilgisi yok bu konuda.

1 Beğeni

Sorun kablolu cihazda olmuyor kablosuz cihazda oluyor ise ISS ile ilgili bir durum değildir. Sorunun çözümüne sevindim iyi günlerde kullanın.

maalesef pcde kablosuzdaydi.garip olan telefonda dns over https aktifken boyle yonlendirmesiydi.baska ilden bikac kiside denedi ve farkli model telefonlarda ayni sorunu yasarken laptoplarinda yasamadilar.

1 Beğeni

sorun yine basladi.acaba belirli ip bloklarindami yasaniyor anlamadim

Hocam çok saçma bir sorun. Belli ki konfigürasyonlarda bir sıkıntı var. Modeminizi resetleyip yeniden kurulum yapın. Sorun yaşadığınız cihazlardan ağ ayarlarını sıfırlayın.

9.9.9.9 sorun bende degil.doh calisiyor baska kullanicilarada sordum ayni sorun var.pcde normal telefonda yonlendirme oluyor bazen.

Aynı sorunu yaklaşık 1-2 haftadır yaşıyorum. “dns over https” ile denedim, “dns over tls” ile denedim, hem google hemde cloudflare olarak yine aynı 195.175.254.2 sitesine yönlendirip ardından 254.0.0.2 sayfasına yönlendiriyor. Yasak site olduğunu biliyorum ama bu durumu yeni yaşıyor olmam acaba sansür konusunda TurkNet diğerleri gibi abartmayamı başladı düşüncesi uyandırıyor. İlginç olan bazen site açılıyor sorunsuz, demekki anlık olarak bir şeyler değişiyor arkaplanda. Umarım düzeltilir. Yasaklardan sansürden NEFRET ediyorum. Yetişkin bir birey olarak benim hangi siteye girip giremeyeceğime ka-rı-şı-la-maz!

1 Beğeni

turktelekom altyapisini paylastigi isslere DPI uyguluyor olabilir (yasal degil.TurkNet yaparsa belki yasal olur.sen altyapi saglarsin sadece) yada turknette basladi.