TurkNet Tekirdag yeni abonelik


yeni abonelik baslatiyorum deneme amacli ama bi kac sorum olucak bize ulasin kismindan chat ile mesaj yazdigimda kimse saatlerdir cevap vermiyor neden.
aboneligi iptal etmek istedim diyelim begenmedigim icin kurulum + abonelik ucreti iade ediliyor mu veya hangileri ediliyor.
e devlet uzerinden onayladim fakat vdsl olarak gozukuyor turk telekom bana altyapimin fttb binaya kadar fiber oldugunu soyledi neden vdsl yaziyor TurkNet e devlet uzerinden onaylama videosunda binaya kadar fiber diye bi yazi var bende fttb altyapi olmasina ragmen orda vdsl yaziyor.
yan komsum turk telekom kullanicisi 155 mbps download 77 mbps upload atanabilir maksimum hiz olarak gozukuyor ayni altyapida oldugumuz icin bende’de muhtemelen oyle gozukecek ben 155 mbps download’i bosver 50 mbps upload alabilir miyim maksimum atanabilir 77 mbps gozuktugune gore yapilabilir olmasi lazim.

Selamlar @CryCasher, sorularınızın cevabı sırasıyla;

1 Beğeni

hizmet numaram 35*****data altyapim turk telekom tarafindan dogrulanmis bi sekilde fttb olarak iletildi fakat e devlet uzerinde TurkNet uygulamasinda vdsl olarak gozukuyor fttb uzerinden hizmet alacagim degil mi

Başvurularda altyapı sorgulamada görüntülenen hız dikkate alınır. Başvurunuzun VDSL olarak alındığını görüyorum. Bu sebeple bakır altyapı üzerinden VDSL olarak hizmet alacaksınız. İlerleyen süreçte fiber altyapının aktif olması halinde Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden destek kaydı oluşturursanız geçişiniz sağlanır.

1 Beğeni

ondan bahsetmiyorum FTTB altyapim var turk telekom yetkilileri oyle soyledi kontrol edip bu durumda vdsl altyapim olmuyor ki FTTB oluyor

Merhaba, Binanızda FTTB olarak geçiyorsa, T11 ankastresi vardır. Ankastreye fiber hat bağlıdır ordan daireye kadar bakır kabloyla geliyordur. Bu şekilde alt yapıya vdsl hizmet veriliyor.

FTTB diğer bir türlüsü fiber ankastresine direk olarak gpon bağlanır ve ordan dairelere Ethernet kablolarıyla döşeniyor. Eğer böyleyse fiber alıyorsunuzdur.

FTTH olsaydı direk olarak daireye fiber hat gelirdi.

iste tamamen bakir altyapi degil FTTB ondan bahsediyorum

Ne yazık ki FTTX- v1(gpon) aktif olmadığı sürece fiber alamazsınız.

FTTX-V2 : vdsl olarak sayılıyor.

Binaya kadar fiber geliyor. Ordan yine bakır kabloyla daireye geliyor. Bakır kablo olduğu sürece vdsl hizmet almaya devam edeceksiniz.

FTTX-V2 vdsl olarak sayiliyor bunu biliyorum zaten soylemek istedigim sey o degil TurkNet altyapiniz bakir diyor turk telekom fttb yani binaya kadar fiber sonrasinda ethernet kablosuyla diyor ayni sey degil TurkNet bana vdsl altyapidan mi yoksa FTTB altyapidan mi destek vericek onu soruyorum

İki türlü FTTB alt yapısı var.

  1. Binaya kadar fiber daireye bakır kablo gelir - VDSL
  2. Binaya kadar fiber. ankastreye Gpon bağlanır ordan daireye ethernet kablosu geliyor.- FİBER

Binada 2. dediğin alt yapısı varsa resim çekip atar mısın.

daha aktivasyon surecindeyim destek talebi acamiyorum ikisi’de ayni mantiga denk geliyor tek fark biri 1000 mbps biri 100 mbps verebiliyor en fazla fakat TurkNet bana direkt vdsl diyor fttb demiyor benim sordugum soru 2 farkli secenek degil direkt FTTB mi alacagim yoksa vdsl mi FTTBNIN VDSL VERSIYONU FALAN DEME BANA FTTB MI VDSL MI

1 Beğeni

Sana şöyle anlatayım.

Binada bu resimlerdeki gibi hangi dolaplar var.

images (18)

images (19)

zaten ucu kapali konusup cildirtiyor TurkNet beni turk telekomun kendisi gelip fiber ama maksimum 100 mbps destekli diyor FTTB diyor emin misiniz diyorum kontrol edildi kesin olarak FTTB diyor TurkNet 'i ariyorum altyapiniz vdsl diyor buraya yaziyorum vdsl diyor bidaha yaziyorum fttb diyor ALOOOOOOOOOOO

ikiside yok

Binanın dışında yoksa, VDSL alacaksın.

Gösterdiğim resimler FTTB alt yapılarına aittir.

Hocam şöyle anlatayım. Türk Telekom için aşağıdaki 3 senaryo da Fiber. Çok seviyorlar kelime oyunlarına. FiberNet, HiperNet vs :slight_smile: Bunun farkını telefondaki Türk telekom müşteri hizmetlerine anlatana kadar canım çıktı. Israrla fiber diyor :smiley: Farklarını biliyorlardır ama (sanırım) Türk Telekom müşteriye bu şekilde pazarlama yaptığı için mümkün olduğunca oyalıyorlar telefonda. Sonra haberlere çıkıyorlar ve “Türkiye’yi fiberle döşedik.” Düz kullanıcı da bunu yiyor. :smiley: :smiley:

  1. Fiber + Saha Dolabı + Bakır + Ankastre + Bakır + Modem
  2. Fiber + Saha Dolabı + Fiber + Ankastre + Bakır + Modem (Bu VDSL oluyor. FTTB yani binaya kadar fiber. Binadan direlere bakır)
  3. Fiber + Saha Dolabı + Fiber + Ankastre + Fiber + Modem (Bu da GPON, FTTH yani eve kadar fiber oluyor.)
  1. Ethernet ile dağıtma. Onuda ekle.

Alt yapı güncelleme yapılmamış. FTTB alt yapısı yok normal vdsl verilecek.

1 Beğeni