Turknet SmartyFi hizmeti hk

Sanırım GigaFiber kullanıcıları için wifi6 destekli modem hizmeti başlatılmış. Forumda bu hizmeti deneyen varmı? Memnun musunuz?

Bende vdsl de almayı bekliyorum ama bakalim ne zaman kullanima acacaklar

İzmir Bornova bölgesin de oturuyorum. 1 hafta önce 1000 Mbps bağlandı, Airtes Air 4960R modemi taktıklar. WIFI testleri şu şekil de. 2 adet Samsung A32 var onlar 320 Mbps görüyor. 1 adet İphone 12 var o bi ara 500-600Mbps arası gördü. Genel olarak 400 civarı takılıyor. Benim kendi telefonum Xiaomi Note 8 Pro 320Mbps görüyor. Ve yükleme hızı genel olarak indirme hızından 100 veya 50 Mpbs aşağı oluyor. Modemin standart ayarlarını ellemedim. Pek de ellemek istemiyorum, modem ile alakalı internet üzerin de çok çok az bilgi var.

Bana asıl tanımlanan cihazı aşağı da gözüktüğü gibi Zyxel T-50B idi. Ancak bu model geldi. Ben VDSL için TurkNet üzerinden T-50B almıştım. 1 yıl olmadı bu modemi alalı.

Yeni gelen bu modem üzerinden DSL girişi yok. Yani VDSL için bu modemi isteyemezsiniz ve istememelisiniz.

Modem çok sade, ön tarafın da bir ışık ve bir WPS tuşu var. Arka tarafın da 1 adet LAN, 1 adet WAN, reset tuşu ve açma kapama tuşu var. 12 V güç girişi de arkasında.

Eski ve güçsüz bir laptop ile LAN üzerinden CAT 5E kabloyla ilk test yapıldığında 1014 Mbps max hızı gördü o civarda takıldı (bağlayan ekip bile şaşırdı :d). Upload 700 Mbps civarı gösterdi.

Tanımlanan Modem ve GPON

ZYXEL VMG8623-T50B Modem (Bireysel)(Kullanıma Tahsis)(TurkNet Fiber)

ZYXEL PMG1005-T20B GPON ONT (Bireysel)(Kullanıma Tahsis)(TurkNet Fiber)

2012 yılından beri fiber geliyor diye bekle, şimdi gelsin ve evden işi için ayrılmak zorunda kal. Bruh moment… :expressionless:

Ben 1 adet router 1 adet acces point olarak evimde kullanıyorum memnunum kapsama alanı veya hız olarak herhangi bir sıkıntısını görmedim kaliteli ürünler.

1 Beğeni