Turknet sitesinde ipv6 yazan yerde ipv4 adresi var

internet servis sağlaycım vodafone net FTP server dışardan ulaşmak için geçcenlerde statik ip istemiştim statik ip eklediler internetim kesildi sonra arıza kaydı açtılar ve düzeltiler daha sonra mesaj da statik ip bilgileriniz diye mesaj attılar mesajda ipv4 adresiniz ve ipv6 adresiniz şu şekildedir diye mesaj geldi modem olarak keenetic omni dsl kullanıyorum modem üzerinden ipv6 açsam bile ipv6 çıkışı sağlanmıyor vodafone ile iletişime geçip ipv6 bahsedince ipv6 ne olduğunu bilmiyoruz dediler bende boyle mesajın geldiğini soyledim ve mesaja bakan çağrı merkez elamanı daha doğrusu IP Birimindeki yetkili Bu bir seri numarasına benziyor sanki deyip ben bunu bi araştırayım size dönecem deyip kapatı ve tekrar aradıgında ipv6 adresi vodafone net ait değil sistem yanlışlıkla göndermiş dedi fakat ip araştırınca vodafone net ait olduğu yazıyor vodafone net artık sıkıcı olmaya başladı şimdiki sorunda npref testinde ipv6 yazan kısımda ipv4 adresim yazıyor
WhatsApp Görsel 2022-12-02 saat 13.43.57-2

Statik ip başvurusunda bulundum mesaj gönderdiler ipv4 adresiniz ve ipv6 adresiniz şu şekildedir diye ama ipv6 adresi modemde açmama rağmen çalışmıyor 2 tane huawei marka modem denedim onlardada bağlanıyorda takılı kalıyor

Bu kanıya nasıl vardın ki. TurkNet tanımlama yapamıyordu. İpv6 varken ipv4 statik satın alınca ipv6 tanımı iptal oluyordu. Eskiden böyleydi… hatta uzun zaman önce yetkili ipv4 statik + ipv6 nin beraber tanımlanması & çalışabilmesi için çalışmalar yapılıyor demişti. Son durum ne bilmiyorum. Geçenlerde @Eren’e sorduğumda ipv4 statik + ipv6 yi kullanabildiğini belirtmişti.

Gerçek şu ki TurkNet ipv6 ile girilmiyor… Hiç 1 yerine dahi… Ping attığımda ilk 2si olmuyor genel olarak arada 1 3.hop bile zaman aşımına uğruyor. %75 kayıp oluyor kısacası…

Merhaba nperfte bende de ipv6 adresinde ipv4 adresim çıkıyor. Ip v6 kullanıyorum ve ipv6 ile ilgili sorun yaşamıyorum. Düzgün çalışıyor.
resim

Ekleme: nperfte daha önceden ipv6 adresi görünmekteydi. Statik ip ve ipv6 aynı anda çalışır. Sanırım nperfte bir sorun var düzeltirler.

Benzer konu daha önce vardı bilgi edinmek için isterseniz bir göz atın