Türknet Santral Cihazları Kaynaklı Bufferbloat, Bottleneck Sorunu

Internet Stress testi başlatıp Modemim ile Bilgisayarım arasındaki gecikme ve paket kaybı değerlerine baktığım zaman Modemim ile Bilgisayarım arasındaki gecikme değerleri internet stress testim açık olmasına rağmen sabit 1ms ve Paket kaybı modemim ile bilgisayarım arasında yani 1. Hopta %0 PL olarak gözükmektedir. Bilgisayarımda ve Modemimde herhangi yazılımsal veya donanımsal bir problem, sorun görüntülenmemektedir. İnternet stress testini başlatıp TurkNet OLT cihazı ile modemim arasındaki gecikme değerlerine baktığım zaman, bu gecikme değerlerinin 2. Hop için max 128ms gecikme değerlerine kadar çıktığını görüntülemekteyim. Öncelikle OLT cihazında veya OLT cihazından önceki splitter cihazlarında yaşanan bu bufferbloat, bottleneck ve paket kaybı sorunlarımı çözmenizi talep ederim. Yaşadığım sorunlar 5.hop TurkNet Provider Routerında max 318 ms, TurkNet İnternet Routerında max 613 ms olarak gözükmektedir. Bilgisayarımda ve Modemimde, yani Gateway’imde herhangi bir paket kaybı veya gecikme sorunlarının olmadığını yaptığım test sonuçlarında görüntülemekteyim. 1.hopta paket kaybı ve yüksek gecikme olmadığını zaten söylemiştim. 2. Hoptan itibaren en son hopa kadar devam eden paket kayıpları ve yüksek gecikme değerleri sorunlarım mevcuttur. Bu sorunlarımın bir an önce çözümlenmesini talep ederim. İnternet hattımda Splitter cihazından TurkNet İnternet Routerına kadar ve sonrasında Peeringlere kadar giden line’da Bufferbloat, bottleneck, Yüksek Gecikme Değerleri ve Paket Kayıplarına sebebiyet veren etken ne ise tespit edilip sorunlarımın bir an önce çözümlenmesini talep ederim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Ayrıca Statik IP hizmetini satın aldım ve modemim üzerinden port açtım. Linux tabanlı bir işletim sisteminden modem üzerinden açtığım portlarımı kontrol ettiğimde; modemim üzerinden açtığım portlarımın açık olduklarını fakat TurkNet santral cihazları veya güvenlik duvarları tarafından filtrelenmiş olduklarını görüntülemekteyim. Modem üzerinden açtığım bazı portlarımın da portları dinleyen uygulama olmasına rağmen, bu portların kapalı olduklarını görüntülemekteyim. Santraldaki bazı cihazlarınızdan veya güvenlik duvarlarınızdan, bazı TCP/UDP portları kısıtladığınızı, engellediğinizi görüntülemekteyim. Güvenlik Duvarlarınız veya Cihazlarınız kısıtlama,engelleme yapmadığınız diğer tüm portlarınız için filtreleme veya extra port isteği yönlendirmesi işlemini yapmaktadır. Bazı TCP/UDP portlarına uygulanan tüm filtreleme, kısıtlama ve engelleme işlemlerinin tümünün kaldırılmasını talep ederim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Ayrıca herhangi bir sunucu ile aramdaki iletişimde; karşı sunucudan gelen port istekleri TurkNet Santral Cihazları veya Güvenlik Duvarları tarafından filtrelenip, kısıtlanıp, engellenip ve başka bir port üzerinden extra yönlendirilme yapılarak benim bilgisayarıma ulaşmaktadır. Karşı sunucudan port istekleri hangi port ve hangi protokol üzerinden gönderildiyse, herhangi bir extra yönlendirilme işlemine uğramadan tarafıma o şekilde gönderilmesini talep ederim. Sunuculardan modemime gönderilen TCP/UDP port isteklerine de güvenlik duvarlarınız veya santral cihazlarınız tarafından herhangi bir kısıtlama, engelleme , filtreleme ve extra yönlendirilme işlemlerininde uygulanmamasını talep ederim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Konu ile alakalı detayları ve ekran görüntülerini @TurkNetDestek ile DM üzerinden paylaştım. Tüm bu sorunları Kasım 2024 tarihinden beri yaşamaktayım. Bir an önce sorunlarımın çözümlenmesini ve daha fazla mağdur edilmemeyi talep ederim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.