Türknet ping değerleri

Merhaba,Türk telekomdayken 16 mbps adsl paket ile lolde 30-35 ms cs go 70-100 ms alıyordum.TurkNet altyapı sorguladığımda 69 mbps vdsl desteklediği için geçiş yaptım.Speed test ookla ile değerlerime baktığımda istanbul sunucusu için 20 ms,61 mps hız,8 mps upload çıkıyor.Fakat lole giriş yaptığımda 27-30 ms,cs go 70-80 ms arası alıyorum.Türknetin sitesinde cs go için bulunduğum bölgede 59 ms gösteriyor.Telekomdaki ms değerlerimle aynı değerleri almamın sebebi nedir?

Merhaba Counter Strike Global Offensive gibi steam platformu üzerinden oynanan oyunlar için vie.valve.net adresine ping ve tracert testlerinden kaç ms alabileceğinizi öğrenebilirsiniz Lol için ise 162.249.79.1 bu adrese yine ping ve tracert testlerini yapın sonuçları paylaşın duruma göre neler yapılabilir bakalım.

2 Beğeni

Hocam ping atma,tracert testi yapma hakkında bilgim yok.Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Merhaba @karadenizli, ülkemizde kullanıcılarına en düşük pinglerle bağlantı sağlayan İSS biziz :star_struck:

@KASPAROV’un size söylediği adımları takip ederek bir tracert ping çıktısı alın. Eğer değerleriniz yüksekse bize hızlıca performans sorunu kategorili bir destek kaydı açın. Arkadaşlarım hattınızı ve hizmet detaylarınızı kontrol ederek size yardımcı olacaklardır.

2 Beğeni

Windows işletim sistemi kullanıyorsanız
Görev çubuğunda ki başlat simgesine tıklayın “komut penceresi” yazın(cmd.exe) sonra vereceğim komutları yazın.
ping vie.valve.net
tracert vie.valve.net
ping 162.249.79.1
tracert 162.249.79.1
Bu komutları yazıp enter tuşuna basın her komutun tamamlanmasını bekleyin ama sonra çıkan sonuçların ekran görüntüsünü paylaşın.

3 Beğeni

Siz bu konu hakkında bize destek kaydı oluşturun. Bu aldığınız ping tracert testinizi kaydınızın içine ekleyin. Net uzman arkadaşlarım gerekli incelemelerini yaparak size geri dönüş yapsınlar.

2 Beğeni

Merhaba

Özelden yapsanız bu işi ip adresleri görünüyor. @KASPAROV

Lol için birde bu adresi deneyin
185.40.65.1

2 Beğeni

Teşekkürler bu detaylı yardım için @KASPAROV :star_struck:

2 Beğeni

Haklısınız,sorun olmaması için sildim teşekkürler.

Request timed out yazıyor maalesef.

Sıkıntı olmazdı ama siz bilirsiniz LOL serverları şu şekilde

  • 185.40.65.1 ------>İstemci IP Adresi
  • 162.249.79.1 ----->TR sunucu IP Adresi
  • 162.249.72.1 ----->EUW sunucu IP Adresi
    Büyük ihtimal serverlar ping ve tracert testlerinin yapılması engellenmiş evde olmadığım için kontrolünü gerçekleştiremiyorum isterseniz oyun içindeki ms değerlerini özelden paylaşın ordan bakayım cs sunucuları değerleriniz biraz fazla muhtemelen lol serverların da aynı yükseklikte çıkacaktır isterseniz @EFG nin dediği gibi bir kayıt açık network ekibi bir kontrol etsin.
3 Beğeni

Özelden yazar mısınız?

Siz destek kaydınızı açtığınız zaman bana özel mesaj üzerinden kayıt numarasını iletirseniz bende elimden geldiği kadarıyla size yardımcı olmaya, destek vermeye çalışırım.

TT saha dolabından ankastre ye gelen veya ankastre den modeme gelen kabloda sıkıntı olabilir mi

Bu sorunun birden fazla sebebi olabilir. En iyi yolu @karadenizli dediğim gibi bize destek kaydı açıması ve onun üzerinden ilerlememiz olacaktır.

4 Beğeni

TurkNet 'e abonelik işlemlerini başlatırken müşteri hizmetlerine TurkNet 'te gezinirken site bana 1 aylık ücretsiz kullanım kodu vermişti.Müşteri hizmetleri aktifleştirdi fakat ilk ay mı yoksa ikinci ay mı ücretsiz olduğunu nasıl öğrenebilirim? Destek kaydını açınca size mesaj atarım teşekkür ederim.

1 Beğeni

Davet edilen abone davet eden abonenin arkadaşını getir koduyla üyelik açtığı anda kampanya şartlarına uyum için iki abone de değerlendirilmeye başlanır. Değerlendirme süresince iki abone de en az bir faturayı zamanında ödemeli ve hiçbir faturasının ödemesini de geciktirmemelidir. Değerlendirmenin olumlu sonuçlanabilmesi için değerlendirme sürecinde iki aboneliğin hiçbir sebeple sonlandırılmaması gereklidir.

Kampanya şartları yerine getirildiği takdirde hem davet eden hem de davet edilen kullanıcı birer ay hediye internet hakkı kazanır!

1 Beğeni

Arkadaşını getir kodundan ziyade siteden bana anlık olarak verilen kodla abonelik başlattım o yüzden sordum ilk ay mı yoksa ikinci ay mı ücretsiz diye.Bu arada kod değiştirmek mümkün mü?

Merhaba @karadenizli, arkadaşlarım sizin yaşamış olduğunuz sorununuz için açtığınız destek kaydı ile ilgilenmeye başlamışlar. Dün akşam saatlerinde sizi aramışlar ancak yanıt alamadıkları için sözlü bir iletişim kuramamışlar.

Sorununuz için bize ilettiğiniz ping tracert çıktınızı Network ekiplerimize ileterek bir sorun olup olmadığınız varsa sorunu nasıl çözüme ulaştıracağımızı görüşüyoruz. Gelişme olursa size muhakkak bilgi vereceğiz.

1 Beğeni